IPhone me spominja na Paris Hilton

Naslov te objave je naravnost navzgor od John Stranda podjetja Strand Consulting, družbe, ki velja za enega vodilnih organov na področju mobilnih tehnologij, poslovnih modelov in prihodkov ter strategij za distribucijo.

John Strand, zelo podoben meni, se je odločil, da se sooči z resničnostjo in pove, kot je, da plava v valovih evforije in histerije. Začne zelo informativen članek z naslednjimi odstavki:

Veliko je bilo povedano in napisano o iPhoneu in ni nobenega dvoma, da je Apple ustvaril lep telefon, ki ima veliko oboževalcev in da je prejel veliko medijsko pokritost. Pravzaprav Apple ima vojsko predanih in skoraj verskih podpornikov med novinarji in drugimi dobrimi ljudmi, ki me res navdušujejo.

Toda resnica je, da ima iPhone le malo več kot 1% celotnega globalnega trga mobilnih telefonov. Z drugimi besedami, več ljudi ima poljske potne liste kot uporabniki iPhonea!

Ko je Apple prvič predstavil iPhone januarja 2007, me je veliko vprašalo za moje mnenje. Moj odgovor je bil tak, kot je danes; to je lep telefon, namenjen segmentu niš, in verjetno ne bo imel nobenega velikega vpliva na celoten poslovni primer mobilnega operaterja.

V tej napovedi John omenja eno dansko podjetje, ki se mu je obrnilo na novo aplikacijo, ki so jo razvili za iPhone, in kako so bili zelo jezni, ko jim je povedal, da bi verjetno imeli boljši poslovni primer prodaje kave v Turčiji kot prodaja aplikacij za iPhone.

Preberite tudi: Več slik Nokia N900

To je enako nesmiselnost, ki jo vidimo pri spletnih oblikovalcih, ki ustvarjajo iPhone-določene spletne strani - to so ciljanje mobilnega telefona, ki ima le okoli 1% svetovne prodaje. To je neumnost - enaka nespodobnost, ki jo je Dennis Bournique poudaril, ko je napisal iPhone. Samo spletne strani so slabo poslovanje.

Prav tako je enako nesmiselnost, ki sem jo obravnaval v svojem članku, mita o iPhoneu, ki so jo razširili ameriški blogerji - in ne, niti jaz nisem protiameriški, anti-Apple ali anti-iPhone. Samo ne morem nositi, da bi videl zmedena dejstva.

Ampak moja najljubša linija iz članka John Stranda je tista, ki se glasi: " iPhone me spominja na Paris Hilton - res ne razumem, zakaj dobi toliko pozornosti! "

Preberite celotno poročilo, John Strand: "Ne, ne sovražim iPhone-a". Uživajte!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here