Miti iPhonea, ki jih objavljajo ameriški blogerji

Ameriška blogosfera že nekaj let spremlja kampanjo neistine na področju mobilnosti. Medtem ko poskušajo zanemariti večino tega, ker izhajajo iz nevednosti in ne nameravajo zavajati, je še vedno grozljivo nekaj miti, ki jih razširjajo glavni blogi iz ZDA.

Na žalost, ker ameriški blogi prevladujejo na spletu, nepravilnosti gredo okoli in po nekaj trenutkih ljudje domnevajo, da so resnični. Tukaj je nekaj iPhone-centričnih mitov, ki spremljajo kroge ameriških blogov.

Mit: "pravi internet" se je začel z iPhoneom
Prebral sem enega ameriškega blogerja, ki je navedel, da je "pravi internet" - zmožnost dostopa do spletnih strani za oblikovanje namizij na mobilnih telefonih - začel z iPhone in Safari, ki sta prvič združila moč brskalnika Webkit in mobilnega telefona, in kasneje pa jih je sprejela družba Nokia in Google.

Zdravo! Nokiine naprave E-serije in N-serije so združile moč spletnega brskalnika in mobilnega telefona več kot tri leta preden se je iPhone pojavil. Oglejte si vse pametne telefone Symbian S60, odkar so Nokia in E serija N serije. V teh telefonih boste našli enega zmogljivega brskalnika WebKit. To ni res.

Če želite stvari narediti prav, se je začelo z družbo Nokia, kasneje pa ga je iPhone sprejel, nato pa Android, zdaj pa BlackBerry - vse to od leta po tem, ko ga je Nokia implementirala na široko paleto naprav.

Milijoni uporabnikov (vključno z njimi) so dostopali do "pravega interneta" - resničnega brskanja po namizju - na svojih pametnih telefonih so bili oslovski leti, preden se je iPhone pojavil. Nokia 9210i, 9500, 9300, E61, E61i, E90 in več modelov Sony Ericsson, HTC in drugih so jasni primeri naprav, ki so v dinozavru omogočile pravo brskanje po namizju.

V lasti in uporabi vse zgoraj omenjene Nokias obširno, in so dobro delali za polno brskanje po namizju. Ni jih bilo treba spreminjati ali jih vdirati, da bi to lahko storili. Pravkar so delali iz škatle.

Seveda je težava, da je bila Amerika v svetu mobilnih telefonov zaostajala za preostalim svetom. Za povprečnega ameriškega, primer odličnega telefona je bil Motorola Razr - telefon, ki je bil tako omejen na skoraj vse, razen bling . Zdaj, svoje tiste ljubeče ljubeče, ki želijo ponovno napisati zgodovino mobilnih telefonov.

IPhone je brskanje naredil bolj prijetno, toda žal - resnično resnično spletno brskanje po namizju je bilo na voljo na mobilnih napravah od Adama. In ko rečem "pravi internet", mislim res napredne stvari. Tako kot dostop do VPN, Cpanel ali WebHostManager.

MIT: brskalnik Safari iPhone je najbolj razširjen brskalnik za mobilne naprave
To je še ena laž, ki jo prodaja ameriška blogging skupnosti. Eden izjemnih ameriških blogerjev, ki kažejo boljše razumevanje situacije kot povprečje, je Dennis Bournique, ki vodi WapReview. To je delno obravnaval v svojem nedavnem članku Zakaj so mobilni spletni oblikovalci prezreti Opera Mini? Ta članek zelo priporočam, saj prikazuje rano nevednost (ali občutek samega pomena), ki prežema mobilno spletno pokrajino ZDA.

Preberite tudi: TECNO Spark Plus (TECNO Spark K9) Specifikacije

Globalna uporaba operacije Mini je večja od ocenjene namestitvene baze iPhonea, ki znaša približno 34 milijonov naprav (ob predpostavki, da lastniki svojih iPhonov redno uporabljajo spletno brskanje, kar dvomim). Vendar pa ameriški mediji in blogging machine še naprej o tem, kako je iPhone brskal po spletu na priljubljenih telefonih. Dejstvo: Opera Mini je storila - z milijoni uporabnikov po vsem svetu, ki daleč presega število uporabnikov iPhone-a.

Ne moramo govoriti o množini milijonov naprav Symbian (več kot iPhone ima lahko svečo), od katerih so mnoge uporabljene za dostop do interneta vsak dan zunaj ZDA. Ampak seveda ameriška blogging skupnosti dobi svojo statistiko mobilne uporabe interneta iz ameriških osrednjih oglasnih omrežij. Admob kdorkoli? Kaj pričakuješ?

Dennis se prav tako sklicuje na še en opazen članek, ki ga je izdal Peter-Paul Koch z naslovom The Obsession of iPhone. Čeprav članek vsebuje veliko izrazov (priporočeno bralsko diskrecijsko pravico), priporočam, da se izrazita izraža neumnosti, ki je postala reda dneva z Američani in iPhoneom.

Bodite prepričani, da iPhone Safari ni najbolj razširjen brskalnik za mobilne naprave. Ta čast sodi v Opera Mini.

Mit: iPhone je grožnja Nokia / Symbian
Ta je smešen, res, če ne povsem neumno. IPhone nikoli ni bil grožnja za Nokia / Symbian, in ne bo kmalu.

Konec leta 2009 je imel iPhone le 2, 2% svetovnega tržnega deleža mobilnih telefonov. Nokia je imela 38%. Postavimo jo v mizo za jasnost:

Global Top 10 mobilnih telefonov
1 - Nokia. . . . . . . 432 milijonov 38%
2 - Samsung. . . . 227 milijonov 20%
3 - LG. . . . . . . . . . 117 milijonov 10%
4 - SonyEricsson. . . 57 milijonov 5%
5 - Motorola. . . . . . 55 milijonov 5%
6 - ZTE. . . . . . . . . 50 milijonov 4, 5%
7 - Kyocera. . . . . . 45 milijonov 4%
8 - RIM. . . . . . . . . 35 milijonov 3, 5%
9 - Sharp. . . . . . . . 29 milijonov 2, 6%
10 - Apple. . . . . . .. 25 milijonov 2, 2%
Drugo. . . . . . . . . . 56 milijonov 5%
SKUPAJ. . . . . . . 1, 130 milijonov (1, 13 milijarde)
Vir (zares priporočljivo branje)

V perspektivi je Nokia tako velika kot naslednja tri največja proizvajalca mobilnih telefonov. In iPhone (Apple) je waaaay navzdol na številko deset. V redu, zato iPhone neposredno grozi telefonom Sharp (št. 9) - toda kdaj si nazadnje videl enega od teh? To je, kako daleč je iPhone.

Preberite tudi: Hyundai Sonata 2015 se sinhronizira s telefonom s sistemom Android; naredi tudi druge kul stvari

Samsung je resnično grožnja Nokia (poglej vse tiste neverjetne telefone, ki jih je Samsung že postavil). Samsung je vsako leto agresivno povečeval svoj tržni delež, ki je sledil po Nokia. Ameriška skupnost o tem ne govori; ali so? Zakaj - skoraj nihče sploh ne omenja!

Apple ima Sharp, RIM, Kyocera, ZTE, Motorola (tako slabo, kot so bili v zadnjem času), Sony Ericsson, LG in nato Samsung, da se ukvarjajo s prvimi - v tem vrstnem redu. Po zasegu s podjetjem Samsung bo Apple prodal trikrat več telefonov, kot je Samsung trenutno, da bi lahko nadoknadili to, kar trenutno ima družba Nokia. Pridobite pravo sliko?

V smislu tržišča smartphone, Symbian ima 45% in Apple ima 15%. V nasprotju s tistimi, ki kričijo smrt Symbianja (da, Symbian ima težave in na srečo se ukvarja s temi, vendar ne, symbian ne umira), je platforma doživela rast tržnih deležev v zadnjem četrtletju leta 2009. Rast .

Torej si tudi tukaj dobil sliko, Symbian je enako velik kot naslednji štirje kandidati za pametne telefone (BlackBerry, iPhone, Windowsphone in Android). Pomislite na to malo.

Druga pogosto napovedana dejstva: RIM (z 20% globalnega trga pametnih telefonov) je pred Appleom in se vsako leto stalno povečuje. RIM razume igro. Ko so se osredotočili na majhen severnoameriški trg (NAM), so ostali majhni. Pred nekaj leti so postali pametni, saj se zavedajo, da je ljubezenski odnos z NAM recept za bivanje v zahodnih vodah.

Če res mislite, da je Amerika živahna kot mobilni trg, pokažite mi enega proizvajalca, ki je močno usmeril svojo energijo na severnoameriški trg in postal velik. To je napaka, ki jo je Palm naredil s starejšim operacijskim sistemom Palm OS. To je enaka napaka, ki jo še vedno delajo z WebOS-om. In Apple hodi po isti liniji. Ampak NAM je backwaters mobilne industrije. Vsaj za zdaj.

Problem Američanov je, da mislijo, da se svet vrti okoli njih. Na mnogih drugih področjih; Ja . Toda v mobilnih in mobilnih, izjemno št . To je ena travnata površina, ki jo morajo obrišiti s svojimi obrazi. To je enak razlog, zakaj je ameriška blogging skupnosti obsedena s Palmom in WebOSom, pa tudi z Googlom in Androidom. To je ameriška stvar!

Da; Apple je vsakogar obudil z uporabniškim vmesnikom iPhone. Toda vsi in njihov pes imajo zdaj fancy uporabniški vmesnik - Nokia / Symbian (glej demo Symbian ^ 3, prikazanega na telefonih kasneje letos), LG, Samsung, Sony Ericsson, HTC, et al .

Zdaj je iPhone, ki je pod pritiskom. Edinstvena prodajna točka iPhonea ni tako edinstvena. Zdi se, da ima trg tudi platine. Ker so stvari zdaj, se bo trg za iPhone povečal še malo in se nato ustavil. To je čas za Apple, da spremeni strategije ali se zadovolji z majhnimi trgi, ki jih trenutno ima.

Prav tako se glasi: Nokie za ustvarjanje za milijone - kaj lahko zmagaš?

Ampak mislim, da se Apple ne bo premaknil. To ni samo njihova stvar. Mac računalniki imajo še vedno majhen PC markethare do datuma in so v bistvu US-centric preveč. To je Apple. Pretežni izdelki; večinoma omejen trg. To ne more biti podjetje, ki bi dejansko lahko ogrozilo prevlado družbe Nokia. Pika.

Zadnja vrstica
Nisem navdušenec Nokia. Pravzaprav trenutne naprave Nokia / Symbian ne izpolnjujejo mojih potreb. Kupim in uporabljam naprave katerega koli proizvajalca in na kateri koli platformi, dokler so moje trenutne potrebe izpolnjene. Morda jutri lahko kupim Nokia. Ali iPhone. Kdo ve?

Toda resnica je sveto. Iz kakršnih koli razlogov ne smemo izkrivljati dejstev.

IPhone mi je všeč, kar predstavlja. Ne bom ga udaril. Ampak, če ne nastavimo zapisov, bomo še naprej živeli v matriki - svetu izkrivljene resničnosti, ki jo je pripravil Apple in neinformirana ameriška blogginga.

IPhone je izjemna naprava. Toda v bistvu gre za napravo, ki stane na roko in nogo, vendar z omejeno funkcionalnostjo in omejeno razpoložljivostjo primarnih v državi, ki predstavlja majhen odstotek svetovnega mobilnega trga, pa tudi kot država, ki ne odraža realnosti ostali svetovni mobilni trg.

Ne; iPhone še nikoli ni bil grožnja in je tako, zato ne bo grožnja za Nokia ali Symbian. Vsaj ne, če Apple ne spremeni svoje trenutne strategije za nekaj boljšega. Ali - ne daj Bogu - Nokia se odloči opustiti dejavnost mobilnega telefona.

Ameriški mainstream mediji in blogging skupnosti - in vsi, ki jih slepo sledijo - morajo izvleči svoje glave iz peska in se soočiti z resničnostjo. "Je dejal Nuf.

PS: Mimogrede, nimam nič proti ZDA ali Američani. Imam ameriške stike in znance, ki jih globoko zakladujem, zato, če ste ameriški, prosim, ne vzemite tega na napačen način.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here