iOS bo tretji v ekosistemu pametnega telefona

Da; Vem, da je zgornja glava krepko trditev, vendar ni tako težko videti, zakaj bo to tako. Prvič, lahko naredim samo projekcije, ki temeljijo na tem, kar je zdaj na tleh. Kdo ve, kaj bo nov mobilni operacijski sistem prikazal jutri in spremenil igro? Ta članek temelji zgolj na tem, kaj je na preteklih trendih in kaj je zdaj na tleh.

Novi bogovi
Pred uvedbo iPhone leta 2007 je svet pametnega telefona upravljal bog Symbian. Manjši bogovi so se obrnili na slavo Symbian, vključno z operacijskim sistemom Windows Mobile, PalmOS in Blackberry. Apple je z uvedbo iPhona začel nov svetovni red in od takrat stvari še nikoli niso ostale enake. Prvi Android pametni telefon, T-mobile G1, je bil objavljen oktobra 2008. Od takrat je Android osupel in presenečen vsakomur s hitrimi stopnjami posvojitve, ki je vse upiral in nazadnje potisnil tako Symbian kot iOS v smislu tržnih cen. Android je že obkrožil 1, 3 milijona aktivacij na dan in aktiviranih več kot 500 milijonov naprav. Danes ima Android več kot 50% celotnega trga pametnih telefonov.

Top tri ekosistema
Govorili so o treh mobilnih ekosistemih. Za zdaj sta trenutno najboljša dva jasna - Android na prvem mestu in iOS, ki zaostaja za daljavo. To ni težko razumeti. Android je odprt in na voljo za vsakega proizvajalca, medtem ko je iOS popolnoma zaprt sistem, ki ga pritisne samo en proizvajalec. Skupnost Android je uspešna. Obstaja veliko drobnih proizvajalcev originalne opreme in blagovnih znamk, ki potiskajo Android na svoje pametne telefone. Rezultati govorijo zase. Pred leti sem to povedal, ko je bil trg z iOS-jem precej zaskrbljen, da če Apple ni spremenil pristopa, ni bil trajnosten. Zdravi občutek je pokazal, da bi Android dohiteli in prehiteli iOS na trgu. Prav to se je zgodilo. Android je pustil iOS v prahu v dirki pametnih telefonov. Odprta narava Android pomeni, da lahko uporabniki prenesejo aplikacije Play Store in aplikacije, ki niso navedene v uradni trgovini, in jih namestijo v svoje naprave.

Preberite tudi: Življenje, drugo kopiranje s Snapchatom, ugrizni prah

Zaprti ekosistem omejuje tržne deleže. Preprosto.

To je enak razlog, zakaj RIM ne bo licenciral BlackBerry OS, v nebesih ali peklu ni nobene možnosti, da bo BlackBerry OS postal tri top ekosistema. RIM nima denarja, da bi napravil naprave sam, kot to počne Apple. En sam proizvajalec, ki bo proti vojski proizvajalcev, ki pritisnejo Android in Windows Phone, nima možnosti.

Da; Windows Phone
Ko sem pogledal, kaj je na tleh in prepoveduje vse druge vnose in izhode presenečenja, sem prepričan, da bo Windows Phone končal del prvih treh pametnih ekosistemov. Windows Phone je licenciran in ima tako število proizvajalcev, ki ga potiskajo. Ne samo to, Windows Phone ima prvak, ki se ukvarja z njo - obupani šampion za to zadevo - Nokia. Čeprav je mogoče trditi, da drugi proizvajalci ne uporabljajo celovitega pristopa k operacijskemu sistemu Windows Phone, enako velja za Nokia. Nokia trenutno naredi Windows Phone videti dobro. Oslabljen prvak, ja; ampak šampion vse enako, in gonilno vodijo paket Windows Phone. Slab kot Nokia so, ostajajo številka tri proizvajalca pametnikov na planetu in številka dva proizvajalca mobilnih telefonov. Še vedno nimajo potiska.

Samo pogled na hype okrog Windows Phone 8, odkar je Nokia napovedala Lumia 920. Prvič je pametni telefon WP v tekmah dirke za vrhunski vodilni pametni telefon na planetu. Vsaka primerjava, ki sem jo videl, vključuje Lumia 920, in ne le to, v mnogih primerih je tipičen kot tip, ki ga premaga. Windows Phone je končno dobili pozornost, ki jo potrebuje. Ativ S iz Samsunga je tudi odličen, drugi OEM pa bodo napovedali tudi svojo linijo WP8.

Preberite tudi: Ozadne slike za Live Tiles, ki prihajajo na Windows Phone blizu vas kmalu

RIM nima možnosti za mesto na treh zgornjih seznamih, razen če licencira BlackBerry OS in najde zmožne proizvajalce, da skočijo na krov, kot v primeru Windows Phone.

iOS na tretjem mestu
iFans me bo jedel za to, vendar se bo vseeno zgodilo, ne glede na presenečenje. Tako kot se je Apple odločil za napade proizvajalcev Android v dirki pametnih telefonov, se bodo sčasoma odpravili tudi na pohod vojske proizvajalcev Windows Phone. Nokia je izdal nekaj prepričljivih pametnih telefonov WP8. Samsung Ativ S je tudi privlačna naprava. Drugi proizvajalci oblečejo, da objavijo svoje WP8 pripomočke, kot tudi. To je samo vprašanje časa, preden Windows Phone overtakes iOS v areni pametnega telefona.

Že, iPhone postaja dolgočasen. Razburjenje se zruši. Čarobnost ni tako čarobna. Platforma je približno doseganje planote - stanje malo ali brez rast ali upad. Seveda, v smislu tržnih zalog, iPhone že nekaj časa upada. Podatki IDC za 2. četrtletje 2012 kažejo, da je imel iPhone 16, 9-odstotni delež, kar je 18, 8 odstotka več kot leto prej. Prav tako si oglejte najnovejši iPhone5, ki zaostaja za številnimi vodilnimi deli iz drugih platform. To je samo vprašanje časa. Windows Phone bo to drugo platformo za pametne telefone oddaljena od iOS-a.

Beyond the Top Three
Veliko krat, ko ljudje govorijo o top treh ekosistemih, se zdi, da ni življenja zunaj te skupine. Poslušam navdušence, dobimo vtis, da katera koli platforma izven treh vrhov umira. To ni nujno res. Verjamem, da bodo vedno uspešne platforme zunaj prvih treh. Po mojem mnenju BlackBerry OS ne naredi najboljših treh ne pomeni smrti tega operacijskega sistema. Nato je Tizen, Firefox OS pa tudi MeeGo. Tam bo vedno še drugih, kar bo omogočilo izbiro. Vsi ne želijo Android, iOS ali Windows Phone.

Preberite tudi: Infinix Hot 2 (Android One) danes prejme varnostno posodobitev

Sklepi
Da; te projekcije temeljijo na tem, kar je zdaj na tleh. Mobilna krajina se hitro spreminja in nekaj popolnoma iz bluesa lahko različno prilagodi lestvice. Vseeno pa so vse ostale enake, iOS bo na tretjem mestu v bitki pametnih ekosistemov.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here