Internet stvari: afriška perspektiva

V mobilnem in tehnološkem prostoru se razvija nov trend. V zadnjem času se je o njem močno pogovarjala, zlasti med januarjem CES 2015. Imenuje se Internet stvari (IoT). Kaj resnično pomeni? Kako vpliva na tipične nigerijske ali afriške?

Kot je navedeno v Techopedi, je internet stvari (IoT) računalniški koncept, ki opisuje prihodnost, kjer bodo vsakodnevni fizični predmeti povezani z internetom in se lahko identificirajo z drugimi napravami. Izraz je natančno identificiran z RFID kot metodo komuniciranja, čeprav lahko vključuje tudi druge senzorske tehnologije, brezžične tehnologije ali QR kodo.

To pomeni, da je vse, kar imamo, pametno, medsebojno povezano in komunicira z nami in z nami. Proizvajalci mobilnih operacijskih sistemov in proizvajalci prav tako se dotikajo tega trenda, poskušajo razširiti mobilno izkušnjo in ga razširiti na vse naše pripomočke. Zdaj začenjamo videti predpono »pametno«, ki je pritrjena na naprave, ure, pasove, ročne pasove, stekleničke za hranjenje otrok itd.

Nigerijcem, ki živijo na ulicah, se vse to sliši kot znanstvena fantastika, za katero ga manj zanima, potem pa je na koncu predora svetloba. Prva stvar, ki jo potrebujemo tukaj, je globlje penetracijo pametnih telefonov, zaradi česar se TECNO, Innjoo in ostali od njih postopoma izboljšujejo, ki na dnu piramide prinašajo pametne telefone za denar.

Vendar je še vedno dolga pot. Večji odstotek prebivalstva še vedno okusi pametni telefon. Ljudje se morajo naučiti učinkovitejših načinov uporabe svojih pametnih telefonov in biti produktivni z njimi. Obstajajo tudi vprašanja širokopasovnega dostopa, infrastrukture in moči.

Preberite tudi: posodobitev sistema Windows 10 Anniversary je pripravljena! Prenesite tukaj

Internet stvari je futuristična razširitev tehnologije na način, da lahko celo življenje vplivajo tudi osebno in nekoliko pozitivno. Upajmo, da bo navadni človek izkoristil to in pridobil več od tehnologije.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here