Takojšnje sporočanje in socialno mreženje na telefonu Nokia N900

Svet je šel v družabno omrežje in takojšnje sporočanje. Ohranjanje stikov z družino, prijatelji, kolegi in celo strankami prek Twittera, Facebooka, Yahoo Mesngerja in drugih podobnih storitev je postalo sprejemljiv način življenja.

V tem delu moje serije pregledov različnih funkcij Nokia N900 bom preučil, kako se družabna omrežja in storitve takojšnjega sporočanja prenašajo na ta mobilni računalnik.

N900 ima vgrajeno podporo za takojšnje sporočanje v aplikaciji za stike. Ni potrebe za aplikacijo tretje osebe. Odprete stik in izberite storitev, ki jo želite uporabiti, in vmesnik pogovorov (sporočil) predstavlja vaše interakcije v navojem. Klepetalnice se samodejno shranijo v napravo, tako da jih lahko pozneje pozabite - tako kot vaš SMS.

N900 podpira Skype, SIP in Google Talk v aplikaciji Contacts. Toda tam, kjer postane boljše, obstaja vtičnik, ki vam omogoča, da dodate še več storitev, tako da postanete N900 v družabno mrežno pošast. Vsekakor dobite:

 1. Facebook
 2. Gadu Gadu
 3. Google Talk
 4. ICQ
 5. Jabber
 6. MSN
 7. Ovi
 8. QQ
 9. SIP
 10. Salut
 11. Skype
 12. Yahoo

To je dvanajst (12) storitev, vključenih v vaše stike in pogovore. Samo prepričajte se, da to razumete. Ne govorim o 12 ločenih vlogah. Vsi so vključeni v imenik in pogovori v napravi.

Zdaj dodajte k temu dejstvo, da lahko svoje stike razvrstite po njihovi razpoložljivosti prek spleta, zato so tisti, ki so trenutno na spletu, prikazani na vrhu seznama stikov.

Preberite tudi: PhoneRumble - Tedenski posebni ponudniki telefonov

Prav tako lahko nastavite svoj status / razpoložljivost za Yahoo, Google Talk in Facebook Chat. Ustvarite lahko stanje po meri in celo svojo lokacijo določite, če tako želite.

Seznam funkcij je obsežen in uporabnost so vrhovi. Kaj je storil Nokia s stiki in pogovori na N900, je preprosto super. Nikoli nisem imela tega dobrega z neposrednim sporočanjem.

Seveda, če želite več kot samo klepet, obstajajo tretje stranke za Facebook, na primer, kot tudi Twitter in drugi. Te funkcije imajo poleg aplikacij za stike in pogovore tudi dobro delo. Zaslon s slikami spodaj je posodobitev statusa prijateljev na FaceBrick, standalone facebook app:

Nobena naprava ni popolna - niti N900, in vem dovolj, da rečem, da to ni za vsakogar. Toda dovolite mi, da rečem, da ljubim tega velikega fanta in tega ne morem reči dovolj!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here