Instant Messaging - SMS morilec?

Vsi govorijo o pametnih telefonih, aplikacijah, mobilnem internetu, Blackberry-u, takojšnjem sporočanju. Zdi se, da se ne veliko govori o tem, kako velika je tradicionalna storitev za pošiljanje besedilnih sporočil.

Postavil bom nekaj vprašanj, na podlagi katerih bi lahko razmišljali in vsaj pogledali mobilno sporočanje na splošno.

  • Če ste v nujnih primerih in morate poslati nujno sporočilo za pomoč, bi poslali SMS (storitev kratkih sporočil) ali IM (takojšnje sporočilo, npr. Yahoo Messenger, BB messenger itd.)?
  • Ko vklopite telefon, se morate prijaviti ali se prijaviti, preden lahko prejmete SMS? (vendar za IM, se boste morda morali prijaviti včasih, razen če je v samodejnem)
  • Če primerjamo razmerje med ljudmi, ki imajo telefone, ki lahko naredijo samo SMS, in tistimi, ki imajo telefone, ki lahko naredijo UI, kar ima večji potencial?

Ali se spominjate v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je računalnik postal priljubljen, in mi je bilo rečeno, da se je svet premikal v brezpapirno okolje? Kako daleč se je to zgodilo?

Kaj je tvoje? Bo IM uničil SMS (zdaj, ko pametni telefoni postajajo priljubljeni in skoraj vsi imajo telefon, ki lahko naredi podatke)?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here