Instagram napove filter za žaljive komentarje

Instagram je napovedal dve novi funkciji, ki se dodajajo storitvi, ki so filter za žaljive komentarje in možnost blokiranja vsiljene pošte. Obe funkciji sta namenjeni izboljšanju izkušnje z Instagramom, tako da je to varno mesto za samoizražanje. Obe značilnosti se zanašajo na strojno učenje, da bi se izvedli, in oba se pričakata, da postanejo močnejši s časom, saj se bolje pri prepoznavanju žaljivih komentarjev in neželene pošte.

Instagram navaja, da v smislu žaljivih komentarjev filter žaljivih komentarjev dolguje svoj obstoj dejstvu, da je to eden od glavnih vidikov, ki uporabnikom preprečuje, da uživajo v storitvi. Zato se Instagram ne bo več zanašal na uporabnike, da bi poročali o žaljivih komentarjih in namesto tega bo filter sam po sebi zaznal te žaljive pripombe. Nato jih bo samodejno odstranil. To je neobvezna funkcija, tako da bo uporabnik lahko omogočil ali onemogočil to funkcijo, tako da odpre razdelek Komentar v nastavitvah.

Trenutno je ta žaljiv komentar na voljo samo v angleščini. Vendar bo podpora za druge jezike kmalu predstavljena. Uporabniki bodo še vedno lahko poročali o žaljivih komentarjih, če bodo uspeli zdrsniti skozi filter. Prav tako bo filter neželene pošte deloval na enak način. Instagram pojasnjuje, da bo filter iskal samodejno prepoznavanje vseh komentarjev, ki se štejejo za razpon in jih ustrezno odstraniti. Glavna razlika s filtrom za neželeno pošto je, da ima ob zagonu veliko širšo podporo za prtljago. Poleg tega, poleg angleške podpore, filter identificira tudi neželeno pošto v arabščini, kitajščini, francoščini, nemščini, japonščini, portugalščini, ruščini in španščini.

Prav tako se glasi: Funkcija fotografskih albumov je na voljo za pripravo na Instagram

V obvestilu ni natančno navedeno, ali bo aplikacija za Android videli posodobitev s temi funkcijami. Vendar pa seznam v aplikaciji v trgovini Google Play navaja datum posodobitve 28. junija. Zato je mogoče, da ima najnovejša različica aplikacije te filtre. Tudi ti filtri naj bi prišli v druge platforme.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here