Shoot-Out iz notranjega kamere: 5800, E66, E90, i900 in T650i - del 1

Tekmovalci
Testirali smo kamere v zaprtih prostorih v pisarni, ki so vključevali pet telefonov, drsnik Nokia E66, komunikator Nokia E90, telefon Nokia 5800 "Tube" in Sony Ericsson T650i (vsi so 4 telefoni z ločljivostjo 3, 2 milijona slikovnih pik) in 5 mega-pixel Samsung i900 Omnia.

Priznati moram, da smo opravili preizkus, pri čemer pričakujemo, da bo Omnia zmagal v rokah. Po vsem, se ponaša z večjimi specifikacijami kot drugi. Toda končali smo s presenečenjem, ki ga je dosegel ... Ne; Še ne govorim.

Nekateri bi se spraševali, zakaj primerjamo 5 milijona slikovnih pik s 3, 2 milijona slikovnih pik. Morda je morda le takšna primerjava nujna za prekinitev "megapikselnega mita".

Tukaj so posnetki iz testa, zato si lahko ogledate sami. Vsi posnetki so bližnjice z iste razdalje. Privzeto so vse naprave nastavljene na samodejno bliskavico. Št resumiranje ali dotikanje nastalih posnetkov ni bilo.

Nokia 5800:

Barvni odtenek modela 5800 je dokaj natančen, vendar pa strel ostane očiten in jasen. Obstaja tudi kremast odtenek za strel.

Nokia E66:

Kot lahko vidite, je Nokia E66 bliskavica proizvedla nekaj osupljivega učinka (s modro obarvanostjo na belem), zato smo ji dali še en strel brez bliskavice (vem, da je ta prevara, nekako ...):

E66 z bliskavico je izklopljena
Ko je bliskavica izklopljena, E66 proizvaja bolj natančno barvo, vendar se spet spusti, ker ni tako oster.

Nokia E90:

Izginil E90
Nokia E90 proizvaja skoraj popolno barvno izročitev, jasnost slike in ostrino. Zelo malo, da najdem napako tukaj.

Samsung i900 Omnia:

Close-up od Omnia obkrožena s svetlo bliskavico
Tako kot E66, je Omniajev strel zasenčen s svetlo LED bliskavico, vendar v veliko večji meri. Torej, spet smo ji dali drugo priložnost, ko je bliskavica izklopljena:
Omnia je ustrelil brez bliskavice
Z bliskavico izklopite, Omnia proizvaja boljši posnetek. Barvni odtenek je dober, čeprav ne dober, kot ga proizvaja E90. Slika tudi ni zelo ostra. To je bil razočaranje, ki ga je Omnia's mega-pixel snapper.

Preberite tudi: Smile zažene internetno storitev 4G / LTE v Beninu Cityju

Sony Ericsson T650i:

Bliskavica T650i je najbolj osupljiva
Bliskavica T650i je najbolj osupljiva, kar ima za posledico povsem izključeno sliko. V redu, veste, kaj smo storili naslednji; kajne?
T650i posnet brez bliskavice
Da; T650i smo ponovno poskusili z izklopljeno bliskavico. Medtem ko so bile značilnosti predmeta zdaj vidne, še vedno obstaja veliko želje od nastale slike.

Sklepi

V tem testu je jasen zmagovalec častitljivi 3, 2 milijona slikovnih pik Nokia E90 Communicator (sprostitev poti v juniju 2007), ki ji sledi 5 milijona slikovnih pik Samsung i900 Omnia. To je jasno dokazovanje, da gre za ne le megapixele. Druge spremenljivke in dejavniki poleg števila milijonov slikovnih pik vplivajo na učinkovitost fotoaparata.

V našem naslednjem testu bomo imeli še eno serijo posnetkov v zaprtih prostorih, vendar v razponu od približno 1-2 metrov. Tukaj smo upali, da bodo tekmovalci s svetlo svetilko malo bolje osvetli.

Obdrži se za drugi del.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here