Če je Symbian mrtev, Blackberry umira, iOS je mrtev in pokopan

Vem, da je naslov senzacionalen, vendar boste videli, zakaj sem tako napisal, ko ste končali s člankom. Poznan sem, da je glas razuma in tega nič ne poznam, zato se ne skrbi, da bi jaz zbežal. Začnimo vnaprej, tako da zagotovimo, da vsi razumemo osnovo tega članka. Mobilna blogosphere je bila v zadnjih nekaj dneh prepletena z vrsto zanimivih člankov.

Prvič, Tomi Ahonen je objavil podrobno analizo trenutne strategije Nokia. Navedeni so nekateri Symbian Sanity - zakaj se Nokia ne bo pridružil Googlu Android ali Microsoftovem telefonu 7, njegov članek je bil boljši, kot sem lahko, in to je podcenjevanje, da se strinjam z njegovo analizo. Nokia, ki sprejema kateri koli drug OS poleg lastne rešitve, je samomorilska.

Tomijevemu članku je kmalu zatrdil Robert Scoble v članku z naslovom Zakaj je Nokia še vedno obsojen, ne glede na to, koliko besed je zapisal Tomi Ahonen. Neupravičeno se resnično ne ukvarja z vprašanji, ki jih je Tomi opisal v prvotnem članku.

Potem je Michael Mace objavil, kaj je narobe z BlackBerryjem (in kaj storiti glede tega), Tomi pa je ponovno odgovoril z analizo Michaela Macea, vendar je popolnoma neustrezen za RIM, tj. Blackberry. Pravzaprav je članek Michael Mace bolj relevanten za iPhone kot za Blackberry, kot bomo videli kasneje v tem članku.

Vse to omogoča prijetno branje, vendar so grozni in večinoma neutemeljeni napadi na Nokia / Symbian preprosto zabavni. Vedno sem spraševal in nihče ni odgovoril -

  1. Kako lahko upravičeno rečemo, da je mobilni operacijski sistem, ki še naprej vidi povečano prodajo, obsojen?
  2. Kako je mogoče, da se mobilni operacijski sistem, ki poskuša izboljševati, obsoja?
  3. Kako lahko upravičeno rečemo, da je mobilni operacijski sistem, ki prodaja več kot svoje tri (ali štiri) najbližje konkurente, obsojen?
  4. Zakaj isti ljudje ne pevajo smrti WebOS in Windows Phone 7, ker imajo zanemarljiv tržni delež? (sporoča se, da je sam Nokia N8 prodajal več kot vse obstoječe naprave WP7 v kombinaciji)
Preberite tudi: Kako preprečiti, da vaš iPhone 6 iz #bendgate

Pričakuje me, da so se nekateri odločili, da ignorirajo dejstva na tleh. Ali pa gledajo na ameriški trg, kjer Nokia / Symbian nikoli ni imel močnega sledenja - in nato potisne ameriške stvarnosti, ki odražajo skupno sliko. In tako so narobe.

Meso tega člena
Industrijska statistika kaže, da se je prodaja iPhone prvič uskladila od tretjega četrtletja do četrtega leta 2010, pri čemer je povprečno prodanih 8, 3 milijona naprav, prodanih na četrtletje (upoštevajte, da so samo podatki o pametnih telefonih, izključeni so iPods in iPads). To je v nasprotju s tem, da je iPhone iwas zdaj na voljo v več državah in na več omrežjih kot kdajkoli prej. Vendar; iPhone ni prodajal več. Ni bilo nobenega povečanja prodaje.

Opomba: Symbian, navedeni "mrtev" in "obsojen" OS je bil in je še vedno priča povečani prodaji.

Iz evidenc se je zdelo, da je prodaja iPhone stagnirala. Boljše rečeno, zdelo se je, da je stagniralo. Prodaja iPhone 4 se je spet povečala, vendar bomo v naslednjih nekaj mesecih znova videli znake tega stagnacije. Android je doživel hitro povečanje prodaje, vendar ne prodaja toliko kot Symbian še. Symbian še vedno prodaja več kot Android - in nekateri ljudje kričijo, da je Symbian mrtev in da je vse v redu s konkurenco.

Gospe in gospodje, ponovno moramo razmišljati. Ali menim, da je iPhone obsojen zaradi katere koli od zgornjih številk? Jaz bi bil bedak, da bi tako razmišljal. IPhone ne bo kmalu umrl. Vendar kaže znake težav več kot Symbian. Ko je vaš izdelek v več trgovinah, v več omrežjih, v več državah in ne prodaja več, je to znak težav. Stagnacija.

Prav tako se glasi: Šokantno: Najbolj prodajana naprava Windows na svetu je telefon

Vprašanje: Torej, zakaj ljudje mislijo, da OS, ki je preživel napad IOS-a in Androida v zadnjih letih, še vedno ne samo, da bi jih prodal, ampak še vedno videl povečanje prodaje obsojenih? Kdaj se bo ta anti-Nokia protikonkurenčna šala ustavila?

Zdaj veste, zakaj sem uporabil ta naslov. Če pogledamo statistiko na tleh, Symbian doživlja rast prodaje; iOS (samo za iPhone) je izravnan. Če je Symbian mrtev, iOS je mrtev in pokopan. To je analogija za moj naslov.

Sklepi
Mislim, da Nokia / Symbian bashing naredi dobro objavo, zato je veliko (predvsem ameriških) spletnih dnevnikov prešlo in povečalo promet na spletu ter postalo (bolj) znano. To je dober način, da dobite močan promet.

Jaz, bom ostala tukaj povedati, kot je, in ko vse hype umre (kot vedno, prej ali slej), bom še vedno tukaj povedal tako kot je.

Pred leti, ko je spletno gostovanje začelo v državi, je bilo veliko ljudi okoli mesta, ki služijo hype in dvigne veliko prahu. Nihče od njih ni nikjer v javnosti. Vsi so izginili in njihova imena so zgodovina. Jaz? Še vedno sem v industriji spletnega gostovanja obdržal glavo skupaj (čeprav obstaja nekaj dni, ko sem bil skušnjen, da bi mi raztrgal lase) in služil večinoma zadovoljnim strankam, ki so številčevale več sto. Jaz sem še vedno tukaj. Zaslužil sem pravico do poslušanja.

Mnogi nigerijski spletni strežniki so se pojavili in umrl od leta 2003, ko sem prišel kot pionir. Moje podjetje, Alireta (prej DomainStandard.net), je še vedno tukaj. Če iščete spletno stran, ki jutri ne bo izginila, veste, kam naj pogledate.

Preberite tudi: Google, Samsung, drugi in strah pred Microsoft-om Nokia

Da; Pravkar sem naredil nekaj sramotnega samoplastja tam

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here