Če je MeeGo dober, zakaj je bil padel?

Ko je novi CEO Nokia naznanil sprejetje operacijskega sistema WindowsPhone kot primarne platforme za pametne telefone, je bil tak vtis, da MeeGo ni bil v državi, kjerkoli blizu uvajanja.

Vendar pa je ta teden razkritje tega, kar se je izkazalo za absolutno fantastičen pametni telefon, N9, ki se izvaja na spreminjajočem se igralnem računalniku in uporabniškem vmesniku, MeeGo, me je zmečkal. Pravzaprav je dobila celotno mobilno industrijo.

Tradicionalni kritiki Nokia plujejo nad N9 in MeeGo. Navdušeni Nokia oboževalci so vznemirjeni glede tega. Nekoč dolgo časa Nokia izgleda izjemno. N9 je brez protislovja najbolj neverjetna stvar, ki je prišla iz Nokia kdajkoli. Premisli.

Kakšne prednosti WindowsPhone nad MeeGo?
Seveda to zdaj postavlja vprašanje, zakaj MeeGo za WindowsPhone izpustiti?

Zakaj bi v raziskave in razvoj MeeGo vrgli bogastvo naložb? Tukaj govorimo o obsceno velikih zneskih denarja. Zakaj ne bi izkoristili teh naložb?

MeeGo in N9 že imajo funkcije in storitve, ki jih želi WindowsPhone, ko raste. N9 ima minimalističen uporabniški vmesnik, ki se zdi še boljši od WindowsPhone's. Uporabniški vmesnik N9 zagotovo ima večji WHAOH! dejavnik kot WindowsPhone, da ne omenjam, da deluje tudi bolje.

Razumem tudi, da je ekipa MeeGo v podjetju Nokia ponovno napisala celoten uporabniški vmesnik, da bi to naredilo, kar je zdaj v samo 9 mesecih. Kaj? Brilliant! Neverjetno! Ti fantje bi morali posneti skupino in imeti obraze ometane po vsem svetu.

Zmeda signalov
Ne razumem več. Nokia pošilja zmedene signale vsem. Razvijalci ne vedo, kaj naj naredijo s tem Symbian-MeeGo-WindowsPhone plesom. Potrošniki ne. Novinarji ne. Omrežni operaterji ne. Trgovci na drobno ne.

Preberite tudi: Infinix Hot X507 Review: Proračunski telefon "La Classique"

Morda le peščica ljudi na plošči družbe Nokia. Samo morda. Ali so morda tako zmedeni kot ostali?

Iron je vroče: Strike!
Nokia je v zadnjih nekaj letih izgubila veliko pozornosti in tržnih deležev (pametni trg, to je). Na osebno noto sem ostala simpatični Symbian, vendar so zamude pri posodobitvah že zdavnaj utrujene, in jaz že iščem drugje. Jaz bom gotovo dobil N9, ko bo udaril na trg, tudi če Nokia neumno izpusti MeeGo na eksperimentalni satus.

Da; to je neumno, da bi nosilci odločanja Nokia prezrli priložnosti, ki jih je predstavil buzz, ki ga je N9 ustvaril in še naprej ustvarja. Neumno je prezreti, kar potrošniki pravijo, hočejo - in to govorimo glasno in jasno: "Želimo MeeGo in več naprav, kot je N9".

Od Severne Amerike (na celini, ki jo je predsednik uprave Nokia Stephen Elop vdihaval) v Evropo, Azijo in Afriko, je isti gromoglasni aplavz za N9. Napadanje Nokia WindowsPhone, ki uporablja isto strojno opremo N9 naslednji dan, ni utišala tega aplavza in želje po N9.

Prvič dolgo, dolgo časa, Nokia skoraj vsi sreča o izdelku Nokia .

Logične stvari
Nokia mora ponovno razmisliti o nekaterih stvareh, vključno z naslednjim:

1. Ali WindowsPhone, če morate, vendar ne na škodo MeeGo in odličen izdelek, kot je N9. Drugi proizvajalci imajo več platform za pametne telefone. Samsung proizvaja Android, Bada in WindowsPhone. To je tri. Zakaj Nokia ne more narediti večjega proizvajalca? Vsi se strinjamo, da je Symbian mrtev, vendar je videti, da je MeeGo podoben Symbianju ali steroidom, nihče ne bo jokal nad tem.

Preberite tudi: Mobile Virus Scaremongering - tudi BBC?

2. Zapustite eno slušalko MeeGo na leto. Samo en. IPhone se ne prodaja v drovesih, ker obstaja več oblik in dejavnikov. MeeGo pametne telefone naredi nekaj, s čimer se vsako leto veselimo. Naj bo izključno. Zbirateljeva postavka. Karkoli, daj nam eno vsako leto.

3. Vozite se na trenutne valove priljubljenosti N9 in potisnite to napravo in njene naslednike kot nori na trgu. To je čisto neumnost, da ignorirate ali grizite, kar bo vzbudilo vaše stranke. N9 ima tako oboževalce kot tudi kritike navdušeni. Tudi Engadget ima sijajno pohvalo za N9!

Pravočasno opozorilo
Nokia se je ponašala s tem, da se je strmela glede strojne in multimedijske opreme. To se hitro spreminja. Samsung na teh področjih hitro ulovi. Apple je tudi dohitela gor. Obe sta nepopustljivi in ​​neutrudni inovatorji.

Morda nekega dne pametne telefone Nokia ne bodo več imele najboljših kamer. Kaj bi potem storila Nokia? Kaj bi jih izničil? Kaj? Zgodovina? Mogoče. Samo morda.

Medtem je ekipa Nokia MeeGo naredila tudi interne inovacije, diferenciacijo in ustvarjalnost, ki jih je treba pohvaliti in spodbujati k visokim nebesom. N9 je naprava, ki resnično utripa z srcem Nokia, ki smo jo včasih poznali.

Ne pravim, da bo Nokia WindowsPhones grozno. Na to moramo počakati žirijo. Ampak, če MeeGo povzroča, da ljudje gledajo v tvojo smer in ste na trgu, ki jih prodajajo istim ljudem, je noro, če ne izkoristite tega.

Prav tako se glasi: zemljevidi Nokia HERE so zdaj na voljo za Windows 8.1

Stephen Elop in vodstvo družbe Nokia se morata prebuditi v resničnost. Piškotek se lahko zlomi le. Medtem svet gleda. In čaka.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here