Če deluje na modem, deluje na telefonih; neumno!

Kot nadaljevanje člankov Glo predstavlja predplačniške 3G pakete in uradne konfiguracijske nastavitve za nove predplačniške načrte za Glo predplačniške storitve, sem dal nove paket svežnjev in nastavitve poskusil danes zjutraj.

Po nakupu časa N500 in pošiljanju zahtevanih kod SMS sem bil obveščen, da sem se uspešno naročil na načrt Always Day. Ta načrt daje naročniku 50 MB podatkov za obdobje 24 ur. Obvestilo o naročnini je bilo danes ob 7, 17 zjutraj.

Takoj sem opazil, da sem izgubil 3G povezavo. Če poskušate brskati z novim APN, Gloflat, so se pojavile napake »Paketni podatki niso povezani«. Tudi jaz sem se spomnil tega bryma! omenil 3-urno čakalno dobo. Ni problema!

Medtem ko sem čakal, sem se odločil, da ne bi bolelo, da bi nadaljeval brskanje s starimi nastavitvami Glodirecta in da ga bom zaračunal na kb, ker sem še vedno imel nekaj časa na liniji. Kot tak sem izbral nastavitve Glodirect in poskušal brskati. Ista napaka. Preizkusil sem druge uradne Glo APN-je in dobil isto napako. Očitno se mi je naročil na Always Day, da sem izključil mobilni internet v omrežju Glo.

Več kot tri ure kasneje sem poskušal ugotoviti, ali se je kaj spremenilo, vendar ne; Še vedno nisem mogel vzpostaviti povezave. Klicanje 121 me ni nikdar pripeljalo; Vsakič sem preprosto dobil zaseden ton.

Končno sem se odločil, da ne bom všeč N500 v Glo. V zadnjih nekaj letih sem bil preveč oddaljen od omrežij GSM. Naredil sem nekaj, kar popolnoma sovražim - odšel sem na najbližji Gloworld. Vedel sem, da se bom zdravil z istim starim odmerkom nevednosti ali neumnosti. Ali oboje.

Nisem bil razočaran.

Piča, poštena in nepremišljena dama, ki me je prisostvovala, je naredila neverjetne izjave, kot so:

V telefonu ne more delovati, ker je samo za modem in računalnik

in

Ko ste aktivirali sveženj paketa, je zmotil vaše rezervacije, ker ni za telefone

in

Nisem bil usposobljen za aktiviranje tega načrta na telefonu. Lahko aktiviram le na osebnem računalniku. Pojdite in prinesite prenosni računalnik

Kot da ne bi bile iste nastavitve uporabljene tudi modem in telefon. Kot da ni bil isti GSM / 3G radio, ki ima tako modem kot telefon. Počutil sem se, kot da je kričala nanj: " Ne bodi neumen! če deluje na modem, deluje na telefonu ".

Prav tako se glasi: Nokia uvaja nov 3-mestni sistem imenovanja

Ampak pustil sem samoupravno pravilo. Prosila sem, naj mi vsaj zagotovi redno internetno storitev. Neumna deklica mi je poslala Glo WAP nastavitve - ker je v svojem malem umu vse, kar je moj telefon Nokia E90 lahko komuniciral, bil poln WAP. Doh! Moram reči, da karkoli že je delala ne ?

Da bi stvari poslabšale, sem odšel v meni v brskalniku telefona, da bi izbral nov paket paketov APN in ugotovil, da jih je neumna punca izbrisala! Zbrala je moj telefon za kratek čas in nato očitno izbrisala nastavitve. Zakaj bi izbrisala te nastavitve iz mojega telefona? Zakaj se je tako prikradala zame? Te nastavitve so uradne. Vsakdo z modemom jih lahko z lahkoto pogleda.

Morda je vedela, da bodo delali po telefonu, vendar je morala slediti neumni liniji, ki jo je nadrejeni hranil, da bi se prepričali, ali njihovi neumni naročniki kupujejo modeme? Toda Yomi ni neumni naročnik. Zmotila se je z napačnim prijateljem.

Še enkrat sem se ohranil. Nisem govoril o izbrisanih nastavitvah. Preprosto sem jih vnesla nazaj. Poskušala sem brskati. Še enkrat, brez predstave.

Medtem sem govoril s svojim kontaktom pri Glo inženiringu in odšel na delo. Poznam fanta; on je inteligentna oseba in eden od redkih ljudi v Glo, ki se zdi, da ve kaj o mobilni tehnologiji. Drugi so večinoma dullard poslovneži in tržniki, se zdi. Izpustil se je in poklical nazaj nekaj minut kasneje.

Prav tako se glasi: Dejanska datoteka: Tanzanijski mobilni naročniki so dosegli 39 milijonov

Prosil me je, da naložim vsaj 1 kobo v mojo linijo in nato poskusite brskati. Bil sem pod vtisom, da je na drugem koncu naredil nekaj, vendar je kasneje ugotovil, da je vse, kar sem moral storiti, imeti nekaj zneska na ravnovesju moje linije, ki je takrat bral nič. [Posodobljeno 13. novembra]

Ko sem sledil njegovim navodilom z nakladanjem časa, sem ponovno izbral nastavitve Gloflat, začel brskalnik v telefonu in presto! Bil sem. Še vedno sem sedel pred njo kraljevsko neumnost . S smugom sem ji povedal, da sem zdaj brskal - in da sem natančno pregledal načrt Always Day.

Skoraj skočila iz kože in se vrnila: " To ni mogoče, ker sem izbrisal nastavitve ." Kot, da je tisto, kar je naredila, bila tako nepopravljiva stvar.

Šuškal sem se in rekel: " Da; vendar sem jih vrnil nazaj . "

Pogled na njenem obrazu je govoril o obsegu. Morda sem premalo ocenil tega človeka? Lahko si predstavljam, da je to z njo vznemirjalo. Stranke so sedele in stojale po vsem, jaz pa si predstavljam, da so nekateri od njih sledili naši majhni drami od začetka.

Začela je govoriti nekaj o tem, kako se mi je čas, ko je služil, delal samo prek modema. Sem se poslovil in se z nasmehom odšel. Rad bi ji rekel: " Moje ime je Yomi - in ko Yomi ti pove, da mora nekaj o mobilni tehnologiji delovati, ti utihni, sedi naravnost in poslušaj. Nikoli ne pozabite tega imena ali tega obraza. "

Prav tako se glasi: Med AMOLED in IPS LCD Displays: Kateri je boljši?

To bi bilo dramatično - kot nekaj iz filma Jamesa Bonda. Ampak nisem. Preprosto sem šla s toplo " Lep dan ".

Posnetek zaslona Gloflat na telefonu Nokia E90 - Kliknite na sliko za polno različico

To je bilo pred nekaj urami. Brskal sem z brskanjem, povezovanjem s poštnimi strežniki in klepetanjem prek Messengerja na telefonu od takrat preko nastavitev Gloflat in naročnine Always Day, ki sem jo naredil danes zjutraj. Moj reden čas je ostal nedotaknjen. Noben kobo ni bil odštet. Vsaj zjutraj imam vrednost za N500. Jutri bom se globlje potopil, tako da se naročim na G-Work, ki stane v višini N6, 000 in mi dobi 3 GB za 30-dnevno obdobje od 8:00. do 9p.m. dnevno.

Povezava Gloflat pri delu - kliknite sliko za polno velikost

Zaželi mi srečo. Kdo ve? Jutri lahko zaključim naročnino in moja vrstica se ne aktivira in izključi iz omrežja GloMobile. Sedaj lahko nehate smejati; Ni smešno. Resno.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here