Hočem orodje, ne pacient

Rant se začne ...

Zdaj imam dva super pametne telefone in oba sta precej neuporabna kar se tiče pametnih telefonov.

iPhone 3GS
Ta slikovita plošča, ki je bila dobro vidna za svoj vrhunski uporabniški vmesnik, je bila zaklenjena do AT & T ZDA, zahvaljujoč kontrolnim pravilnikom podjetja Apple, ki je bila odklenjena in odposlana. Prebrali ste zgodbo: Izvedel sem nadgradnjo vdelane programske opreme, izgubil odklenitev in zdaj je samo slaven iPod Touch. Vsaj toliko časa, dokler Apple ne napove iOS 4.2, nato pa nekateri hekerji najdejo način, da bi ljudje v čevlje postavili brez okovja lala.

Seveda, procesi zapora in odklepanja niso za slabe srce.

Palm Pre
Ta gladek prodnik je odklenjen. Ampak zaradi nekih neumnih razlogov ne bo sprejemal internetnih nastavitev ročno in je tako uporaben kot nizkotna naprava za glasovno oz. SMS-samo.

Če iščem spletno povezavo, sem ugotovil, da so podobne pritožbe s strani kupcev Palm v svetu, ki po istih razlogih ne morejo uporabljati interneta na svojih napravah.

Nekako sem našel rešitev, vendar mislim, da je treba prenesti Palm SDK, prenesti nekaj skriptov gadzooks-a, se prijaviti kot root na Pre in spremeniti parametre v bazo podatkov APN naprave.

Ali to zveni, kot bi želeli preživeti svoj čas s temi stvarmi?

Moj nasvet povprečnemu Joeju
Če ste bili geek, sem prepričan, da lahko iz teh zahtevnih procesov pridobite nekaj zadovoljstva, ki jih potrebuje, da bi te bleščeče igrače delovale. Ampak vem, da velika večina uporabnikov ni geeks. Moj nasvet: Držite se proizvajalcev in podjetij, ki imajo namerno politiko podpore vaši državi (v tem primeru v Nigeriji).

Preberite tudi: Kako migrirati iz Gmaila v Outlook za stike in simulacijo koledarja

Med drugim držite Nokia, Samsung in LG - in zagotovite, da kupite naprave, ciljane na vašo državo. Če ga je treba odkleniti, da bi delal tukaj, se obrnite in odite. Če Nigerija ni navedena v regionalnih nastavitvah naprave (Nigerija ni navedena v programu Palm Pre in zagotovo ni navedena v iPhonu).

Android tudi ne podpira Nigerija. No, Google lahko prevzame lopatico in ga potegne navzdol ... ... za vse, kar ti je mar. Dokler se ne računajo z vami, ne morete uživati ​​teh droidov na najvišji (razen če vam ni treba kupovati nobenih aplikacij). Ampak, označi moje besede, se vam lahko zdi, da vam sedaj ni treba ničesar kupiti. Počakajte, da se pokaže potreba.

Geeksi
Če ste geek in imate radi delati na koncu s temi stvarmi, tudi ta članek ni usmerjen na vas.

Osebno, jaz sem geek. Ne; to praska. Bil sem čistokrvni. V zadnjih nekaj letih sem bil navzkrižno vzgojen - upravne naloge in druge odgovornosti še naprej naraščajo. Želim se udeležiti strank z osebnega računalnika in / ali pametnega telefona, ki se ne bodo udeležili mojega pametnega telefona, medtem ko bodo kupci pali. Želim odgovoriti na pošto v 30 sekundah in se pogumiti z ženo v naslednjih 1 urah, ne daj ji hiter potez in boj za SDK, hacks in skripte za naslednjih 3 urah.

Ugibam, da velika večina uporabnikov mobilnih telefonov sodi v mojo kategorijo. Potrebujemo orodja, ne bolnike . Še vedno pa mi nekaj pove, da ne bo veliko ljudi sprejelo modrost modrega modreca. Ljubimo naše igrače preveč, da skrbimo, ali proizvajalec ali OS podpira Nigerija. Koga briga o takšnih stvareh?

Prav tako se glasi: BlackBerry se pridružuje vrstam podatkov guzzlers z OS10

Rant se je končal.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here