I-mate JAM pregled

Izdano v zadnjem četrtletju leta 2004 je I-mate Jam eden od številnih izdelkov HTC, Tajvana. HTC je strogo zunanje podjetje, ki ga je Microsoft naročil za izdelavo okenskih mobilnih naprav. Te naprave običajno prodajajo prevozniki in preprodajalci z različnimi blagovnimi znamkami, zato je I-mate Jam označen tudi kot O2 XDA Mini, T-mobile MDA Compact, Dopod 818, Qtek S100 itd.

Polne funkcije:
- Briljanten 2, 8-palčni zaslon TFT z ločljivostjo 320 × 240 slikovnih pik;
- zelo kompaktni obliki;
- ohišje iz legiranega materiala;
- Hitri 416MHz procesor Intel XScale;
- WM 2003 telefonska izdaja OS;
- WAP / spletni brskalnik;
- podpora e-poštnim odjemalcem;
- standardna mini-USB sinhronska vrata;
- 1, 3 milijona slikovnih pik kamero;
- Bluetooth, infrardeča, USB in GPRS povezljivost
- pomnilniška reža SD / MMS s podporo za SDIO;
- 57, 4 MB uporabnega RAM-a, 7, 6 MB uporabnega ROM-a.

Oblika, prikaz in tipke
Okrašena v gladki zlitini z zaobljenimi vogali, da bi ji dala eleganten videz
I-mate Jam je kompaktna naprava, ki se v vaši dlani dobro počuti. Ta Pocket PC telefon ima odlično ločljivost QVGA na zaslonu z 2, 8-palčnim zaslonom. 65-barvni TFT zaslon ima tudi zaslon na dotik za ukaze in vnos podatkov.

Pod zaslonom so štiri tipke (gumbi). To so rdeči in zeleni telefonski gumbi, gumb Stiki in gumb Koledar. Ti štirje osnovni gumbi so razporejeni okrog kvadratne navigacijske plošče in jih je mogoče ponovno konfigurirati. Usmerjevalna plošča deluje zelo dobro, v sredini pa najdete gumb Enter.

Jam nima tipkovnice in zato uporablja navidezno vhodno ploščo, ki vključuje več možnosti: tipkovnico, telefonsko ploščo, transcriber, blok in prepoznavo črk. Pisalo je namenjeno za vnos podatkov.

Prav tako se glasi: Njegov uradnik: WhatsApp posodablja z emajli s sredinskim prstom in drugimi funkcijami

OS, nameščene aplikacije in pomnilnik
I-mate JAM deluje v operacijskem sistemu Windows Mobile 2003. Ta platforma vključuje standardne aplikacije Windows Mobile in pripomočke (Pocket Word, Pocket Excel, Pocket IE, Pocket messenger, opombe, naloge, imenovanja, e-poštni odjemalec itd.) WM2003 podpira portretno in orientacijske orientacije krajine za večino aplikacij. Ta operacijski sistem podpira tudi združljive programe tretjih oseb, vključno s starejšimi aplikacijami WM 2002 in srednjimi javi Java.

WM 2003 Pocket IE zdaj podpira prikazovanje zaslona, ​​vendar še vedno nima več brskanja po oknih in funkcije za shranjevanje slik na spletnih straneh. Druge brskalnike, kot so Opera za Windows Mobile, Netfront in Muilti IE, lahko namestite, da izboljšate svojo izkušnjo brskanja.

Vgrajeni e-poštni odjemalec podpira POP3 in IMAP4. Možno je tudi nalaganje priloge. Konfiguracija nastavitev je preprosta in enostavna. Napravo lahko nastavite tako, da preveri, ali so nova sporočila primerna za vas: v intervalih 2 minut, 5 minut ali vsako uro.

Na voljo so še drugi programi, kot so opombe, naloge in sestanki. Naloge, stike, e-poštna sporočila in imenovanja lahko sinhronizirate z Microsoft Outlookom na prenosnem računalniku ali računalniku s programom ActiveSync. Ta program vam omogoča tudi brskanje ali raziskovanje telefonskih imenikov in map iz računalnika. V napravi lahko brskate po omrežju, če je računalnik povezan z omrežjem LAN s storitvijo ActiveSync. Nasprotno, Jam ima nameščeno aplikacijo, imenovano Wireless Modem, ki omogoča brskanje po internetu v računalniku z uporabo naprave kot modema.

Z vsemi temi nameščenimi aplikacijami in možnostmi tretjih oseb je večnamensko delovanje z Jamom ugodno zaradi hitrega in zmogljivega 416 MHz Intel Xscale procesorja. Čeprav je RAM 57Mb, nikoli ni težava za zagon programov, če ste svoje programe namestili na pomnilniško kartico.

Preberite tudi: Urejanje slik v mobilnih napravah

Reža SD na vrhu telefona podpira pomnilniške kartice z največ 2 GB in široko paleto dodatkov ali dodatkov SDIO.

Povezovanje
Povezave Bluetooth, infrardeče in USB so brezhibne z drugimi napravami. Naprava se lahko sinhronizira z računalnikom prek katere koli od teh povezav. Standardna mini-USB vrata služi kot vrata za sinhronizacijo in polnjenje. Naprava se samodejno zaračuna, ko je priključena na osebni računalnik preko tega vmesnika.

Multimedija
Na hrbtni strani boste našli 1, 3 milijona slikovnih pik kamero za mirno in video snemanje. Aplikacije Windows Media 10 in Album upravljajo večino funkcij predvajanja medijev, kot so avdio predvajalniki za datoteke WAV, mp3, midi in WMA ter video predvajalnike za datoteke WMV, 3GP, MP4 in AVI. Zvok iz zvočnika je dostojno in čisto, stereo slušalke pa so vključene za boljše poslušanje.

Življenjska doba baterije
Odstranljiva Li-on baterija je primerne zmogljivosti (1200 mAh) za tako majhno napravo, in ugotovila sem, da traja več kot trikrat, dokler moj Toshiba 2032 ne deluje z zmogljivim 416Mhz procesorjem. Za polnjenje akumulatorja traja 90 min, ta moč pa lahko traja cel dan z razumnimi večnamenskimi nalogami.

Druge funkcije / programi
- Igre - Solitaire in Jaw breaker
- Kalkulator
- Koledar
Truefax
Midlet Manager
- Upravitelj SIM
- Rezerva

Zaključek
Čeprav lahko telefon naredi z več RAM-jev in integriranim Wi-Fi-jem, je I-mate JAM neverjetna naprava in sem se odločil, da bom dolgo časa ostal na tem kompaktnem formatu.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here