Kako dobro ohranjate svojo zasebno informacijo od Krišnih oči?

V nedavni razpravi s prijateljem je pripovedovala, kako naj prijateljica uporabi svoj mobilni telefon za klepet. Del padca te incidence je bil, da je ta prijatelj na koncu prebral nekaj njenih zasebnih pogovorov z drugimi ljudmi. Nekateri izmed teh pogovorov so bili v strogem zaupanju in se ji je zdelo res slabo, ker so jim omogočili, da jih je tretja stranka videla.

Osebno ne bom dovolil, da bi kdorkoli uporabil svoj mobilni klepet. Klepetalnico gledam kot zelo osebno. Poleg osebne in socialne rabe imam tam tudi poslovne pogovore, kot tudi pogovore z ljudmi, ki se zatekajo v svoje bolečine in težave za podporo in svetovanje. Vse to omogoča, da moj kanal za klepet ni nikogar.

Prav tako sem opazil, da je povprečna oseba snoopy. Vidijo vaš lep telefon in prosi, da ga vidijo. Naslednja stvar, ki jo poznate, gre skozi vaše SMS in e-poštna sporočila. Za kaj me bije. Ko sem videl, da se to zgodi večkrat, sem veliko bolj previden pri prenosu mobilnega telefona k nikomur.

Mobile je najbolj osebna in intimna računalniška platforma tam zunaj. Je bolj oseben kot namizni računalnik, bolj oseben kot prenosni računalnik ali netbook in neskončno bolj oseben kot tablični računalnik. Nekdo bi pričakoval, da bodo ljudje izkazovali spoštovanje zasebnosti pri ravnanju z zelo osebnim predmetom, kot je mobilni telefon, vendar običajno ni tako. Zaradi tega sem tudi pozoren, da prosim koga, naj me pusti skozi svoj mobilni telefon (še posebej za hiter prenos), razen če zadevni posameznik navaja, da je z njim v redu. Konec koncev, kar je dobro za gosje, je dobro za gander.

Preberite tudi: TECNO Camon C8, da dobite Android 6 Marshmallow v februarju 2016

Nigerijski pregovor pravi, da ni za nič, da se rakovice ukrivijo ali ukrivijo. Menim, da se bodo uporabniki mobilnih omrežij morda morali naučiti reči Ne, ko gre za vprašanja osebne zasebnosti in varnosti. Mobilije so presegle dneve zgolj telefonskih klicev. Obseg občutljivih informacij, ki jih dnevno potisnemo preko naših mobilnih naprav, kažejo, da se bolj zavedamo varnosti.

Kot mobilni uporabnik, kako ravnate z nosi in snoopy ljudi, ki želijo iti skozi svoj mobilni telefon? Ali kdaj dovolite drugim klepetati s telefonom? Kako obravnavate vprašanje zasebnosti v tej okoliščini? Prispevke in pripombe prosim.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here