Kako Uber prehaja na avtomobile, ki vozijo samodejno

V zadnjih letih je bila pozornost usmerjena v avtomobile z lastno vožnjo. S tehnologijo Tesla, ki potiska tehnologijo, se drugi proizvajalci avtomobilov premikajo do avtonomnih ali polavtonomnih avtomobilov. Uber se že ukvarja z avtomobilskimi proizvajalci, da bi z njimi izdelovali takšne avtomobile. Cilj je zamenjati milijone Uberovih človeških voznikov s samopripravljenimi avtomobili.

Pred koncem tega meseca bo Uber začel s testiranjem avtomobilov v centru Pittsburgha. Uporabniki bodo zaprosili za avtomobile iz svojih telefonov, zaenkrat pa bo človek na voznikovem sedežu. Na sovoznikovem sedežu bo tudi kopilot. Njegovo delo bi bilo, da bi si zapisala na laptop.

Za varnost in varnost se vse, kar se dogaja, zabeleži s kamerami znotraj in zunaj avtomobila. Vsak od avtomobilov bo opremljen tudi s tabličnim računalnikom na zadnjem sedežu. To bo obvestilo voznika, da je v avtonomnem avtomobilu in da pojasni, kaj se dogaja.

Podjetje Uber se ukvarja z Volvoom za proizvodnjo 100 posebej prilagojenih športnih vozil Volvo XC90. Ti avtomobili bodo opremljeni z več desetimi senzorji, kamerami, laserji, GPS-sprejemniki itd., Za namen samega vožnje. Za Uber bi bil cilj, da bi nas odvrnili od voznikov v avtu. Pričakujemo, da bomo videli več teh let.

Za zdaj Uberove testne avtomobile potujejo z varnostnimi gonilniki,

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here