Kako so ga Symbian in drugi izmuznili ...

Mike Rowehl teče ThisIsMobility.com, blog, ki se osredotoča na "Ripping mobilnost iz krempljev telekomunikacij". Prav tako je razvijalec z 9-letnimi izkušnjami in v zelo zanimivem članku opisuje, kako sta Nokia / Symbian in drugi proizvajalci in zainteresirane strani imeli mobilni razvojni scenarij, dokler Apple ni stopil na ploščo.

Izvleček:

Delal sem, let in let. In let, let in let in let, poskuša priti do vseh teh telefonov, poskuša graditi aplikacije ali spletne strani, ki so lahko dosegli kritično maso uporabnikov na vseh teh telefonih tam zunaj. Ali pa vsaj dovolj uporabnikov, da vodijo dobičkonosno podjetje. Veliko nas je poskušalo.

Na splošno smo delali sami. Pri proizvajalcih slušalke je bilo malo pomoči, malo pomoči ponudnikov operacijskega sistema in resnično nobene pomoči pri prevoznikih (čeprav vam bodo hitro povedali drugače). Kadarkoli se nam razvijalci pritožujejo zaradi tega ali poskušajo spremeniti način dela, je bilo vedno nekaj izgovora, zakaj stvari niso boljše. Zahtevali bomo bolj zmogljive brskalnike, odziv pa bi bil, da baterija in omrežne omejitve onemogočajo ustvarjanje brskalnika z zmogljivostjo blizu namizja na mobilni napravi. Zahtevali bomo razvojna orodja, ki bi olajšala začetek razvoja in olajšali odpravljanje napak ter nam povedali, da je mobilni razvoj preprosto preveč zapleten, da bi bil preprost. Prosili bomo za preprost plačilni sistem, ki ni povzročil masovnega odplačila in vsakdo bi se smejal.

Celoten sistem je bil mrtev, ker nihče z močjo ni bil resnično zainteresiran za pretresanje. Po izgovoru smo vedno dobili izgovor, ki upravičuje splošno pomanjkanje napredka na vseh frontah. Ampak potem pride nekaj takega, kar olajša, pogosto dobičkonosno in pogosto tudi zabavno, da se znova razvije za mobilne naprave. Apple je izpostavil dejstvo, da pomanjkanje napredka v mobilnih napravah ni nekaj, kar je v lasti sistema. Da bi nekdo s pravo motivacijo resnično pretresel stvari in spet vozil vlak.

Celoten članek: Prosim, ne zgrešite moje apatije zaradi pomanjkanja razumevanja

Prav tako se glasi: Zakaj je tržni potek dela bistvenega pomena

Komentarji prosim!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here