Kako namestiti Exchange Server za Google Sync na Nokia N900

N900 je podan kot podpora Mail for Exchange / Exchange Server. Vendar pa je internet napolnjen z uporabniki, ki iščejo način, kako to storiti za delo, zlasti z Google Sync. Vedno sem prejemal sporočila o napakah, na primer " Napaka pri komunikaciji s strežnikom Exchange " in " Exchange server se ne odziva. " To je eno področje, na katerem kažejo pomanjkljivosti podjetja N900.

Potrebovala me je nekaj časa, vendar sem končno dobila delo. Ne; ni sprejela raketne znanosti. Rešitev je zelo preprosta. Menim, da mora Nokia preprosto dati podrobnejše informacije, ki bodo svojim strankam pomagale pri pridobivanju najboljših iz svojih naprav.

Pomembno!
Če želite, da strežnik Exchange deluje s sinhronizacijo vašega Google Koledarja in stikov, se prepričajte, da stiki in koledar N900 ne vsebujejo nobenih elementov pred vašo prvo sinhronizacijo. Ne obnovite svojega koledarja ali stikov iz prejšnje varnostne kopije s programom PC Suite.

Nastavitve za pazite
1. V napravi odprite meni Nastavitve in zaženite aplikacijo Mail for Exchange.

2. Nadaljujte, da nastavite profil sinhronizacije, pri tem upoštevate naslednje podrobnosti:

  • Uporabniško ime: Vaš celoten Googlov e-poštni naslov, npr. [email protected] ali e-poštna domena Google domene, npr. [email protected]
  • Geslo: geslo za Google Račun
  • Domena: pusti prazno
  • Strežnik Exchange: m.google.com
  • Pristanišče: 443
  • Varna povezava: Da
  • Sinhronizacija e-pošte: Onemogoči ***
  • Sinhroniziraj koledar in opravila: Omogoči
  • Sinhronizacija stikov: Omogoči

*** Tukaj morate onemogočiti sinhronizacijo e-pošte v aplikaciji Mail for Exchange (MfE). Če želite nastaviti e-poštno sporočilo v Gmailu ali Googlovi domeni, to storite v aplikaciji za pošto. Njena pot, dokler Nokia ne odpravi, kaj je narobe z aplikacijo MfE na N900.

Preberite tudi: Nokia E7 Communicator: Prvi vtisi

Za druge nastavitve, ki niso navedeni zgoraj, lahko izberete vse možnosti, vendar morate paziti na tiste, ki sem jih navedel. Vse ostalo in njena hit-and-miss afera.

Ko končate, bi morala vaša prva sinhronizacija preiti brez udarcev in odvisno od izbranega načrta sinhronizacije bo vaš N900 ohranil vaše stike in koledarske vnose v svoji napravi v sinhronizaciji s storitvijo Google Koledar in stiki.

Oba sta Google Sync prek strežnika Exchange in moja pošta v Googlovi domeni brezhibno deluje na N900. Zdaj lahko tudi vi.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here