Kako tiskati z iPhone prek AirPrint

Danes ne potrebujete računalnika za vse vaše osnovne potrebe tiskanja. Vaš pametni telefon je dovolj dober. Nato lahko natisnete dokumente neposredno iz iPhona ali iPada. Obstaja veliko možnosti za tiskanje tisto, kar potrebujete za tiskanje, in najboljši brizgalni tiskalniki in foto tiskalniki na trgu so naredili nalogo brezžičnega tiskanja z iOS naprave zelo enostavno. To smo dosegli s funkcijo Apple AirPrint in številnimi domačimi in zunanjimi aplikacijami, ki uporabljajo naše lokalno omrežje Wi-Fi za oddaljeno tiskanje. Zdaj, tukaj je, kako natisniti dokumente iz iPhona z Apple AirPrint.

Aplikacije, ki omogočajo AirPrint, omogočajo ustvarjanje in tiskanje kakovostnih dokumentov in grafik, ne da bi morali namestiti gonilnike ali konfigurirati čakalno vrsto tiskalnika. Vse, kar potrebujete, je iPhone 3GS ali pozneje, katerikoli model iPad ali tretja generacija iPod Touch ter najnovejša različica iOS in tiskalnik, združljiv z AirPrint, z najnovejšo firmware.

  • Zdaj, če želite uporabljati AirPrint, morate najprej priključiti tiskalnik in iDevice v isto omrežje Wi-Fi. Za natančnejša navodila o vklopu funkcije in povezovanju z omrežjem Wi-Fi preverite priročnik za tiskalnik ali spletno mesto proizvajalca.
  • Naslednji korak je, da izberete tiskalnik, ki ga želite uporabljati. Najprej preverite povezavo med iPhoneom in tiskalnikom tako, da odprete aplikacijo, ki jo podpira AirPrint, na primer Safari ali Evernote. V večini aplikacij bo prikazana puščica, ki je videti kot posrednik ali ikona za odgovor. Dotaknite se, nato izberite Print (Natisni). Vaš tiskalnik naj bo privzeto prikazan kot izbrana naprava, sicer se dotaknite Select Printer (Izbira tiskalnika), če želite optično prebrati bližnje tiskalnike.
  • Sedaj izberite število kopij, ki jih želite natisniti. Če želite to narediti, se dotaknite puščic za dodajanje in odštevanje desno od Kopiraj. Natisnete lahko do 99 strani hkrati. Prav tako lahko tapnete Možnosti, če želite prikazati barvne možnosti in katere strani natisniti, če tiskate več strani.
  • Ko izberete tiskalnik in število strani, ki jih želite, tapnite Print v zgornjem desnem kotu strani. Tiskalno službo lahko tudi prekličete ali preverite, če dvakrat tapnete gumb Domov, izberete središče za tiskanje, medtem ko ste v meniju aplikacij, in tapnite Prekliči tiskanje.
Preberite tudi: Prehod osebnega računalništva v mobilno omrežje

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here