Kako je Palm raznesel s Pre

To je moje mnenje, vendar je to informirano mnenje. Tudi jaz bom kratko. Palm je z WebOS-om in Prejemom prinesel čudež, vendar so ga prvič izdali z različico CDMA. V bistvu so pritegnili pozornost na majhen del mobilnega trga - zelo majhen ameriški trg. Palm Pre je bil obsojen na neuspeh od besede iti.

Palm je edini proizvajalec telefonov WebOS. Palm ima samo dva takšna telefona na trgu. Ti dve telefoni sta predvsem CDMA naprave. Ta dva telefona sta na voljo na enem ameriškem operaterju. Ti dve telefoni imajo omejeno sprostitev na čezmorskih prevoznikih. Sliši se kot neprevlečena formula, še posebej z omejitvami, ki jih določa pot CDMA.

Prva različica GSM, ki jo je kasneje izdala CDMA različica, bi po mojem mnenju naredila veliko boljše. Pomislite na ogromen in živahen nigerijski trg. Pomislite na Južno Afriko, Evropo in Azijo - vse slinjenje za WebOS in Pre.

Razpoložljivost na širšem trgu bo ustvarila tudi povpraševanje po več aplikacijah. Zakaj bi kateri koli razvijalci želeli toliko vlagati v ustvarjanje aplikacij za napravo ali platformo, ki ima tako omejeno razpoložljivost in promet? Ni čudno, da je katalog aplikacij WebOS še vedno zelo občutljiv.

Medtem ko je Apple slišal podobno pot z iPhoneom, je potiskanje naprave GSM dal na rob. preden smo ga poznali, so bili iPhones povsod (uradno ali neuradno). In verjemite mi, ko rečem, da je neuradni trg močan. Seveda, zaradi omrežnih ključavnic, je iPhone še vedno malo omejen. Zdaj menite, da je Pre v veliki meri CDMA (dovolj slabo) in zaklenjen v omrežje preveč (dvojno slabo), in boste dobili sliko, zagotovo.

Prav tako se glasi: g. Mobility # 1 - World Apart

Palm je osvojil glavne mobilne trge v drugem razredu statusa. Absurdno. Po mojem mnenju Palm ne zdi, da bi ga udaril veliko - če ne izvedejo drugega u-turna. Želite širši mobilni doseg? Potisnite GSM. Afrika, Evropa in Azija so, kjer se mobilni telefon prodaja kot vroča torta - na teh celinah pa GSM pravila.

Related Item: Ali lahko Palm in WebOS do leta 2010?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here