Koliko stane vaš najljubši spletni celeb?

To delovno mesto imam v osnutku od decembra 2015, toda naslednja tweeta, ki jo je danes včlala Victor Asemota, me je pozvala, naj jo izkopam in zaključim:

80% ljudi, ki postanejo bogati, se začnejo s prikazovanjem. 19% je nadarjenih in iskanih. 1% so spletni zabavljači in nadrejeni

- Victor Asemota (@asemota) 5. marec 2016

Upoštevajte zadnji stavek tam: "1% so spletni zabavljači in nadrejeni". Povprečnemu opazovalcu ni očitno očitno, vendar obstaja velika povezava med internetno slavo in finančno varnostjo. Vem, da le malo ljudi na katerem koli področju doseže ekskluzivni vrh piramide, kjer je veliko denarja za udarjanje, vendar je še težje na področju internetne slave. Nizka vstopna ovira pogosto pomeni, da je ogromno denarja tam težje kot drugod. Moje znane internetne zvezde premalo zaslužijo, da bi podprle celo osnovni življenjski slog in pogosto morajo imeti drugo službo ali imeti drug vir prihodkov.

Članek, ki poudarja to težavo, kaže na to: veliko znanih zvezdic v socialnih medijih je preveč vidno, da imajo "resnična" delovna mesta, vendar se tudi niso zlomili.

Ventilatorji ne pričakujejo, da bi internetna zvezda nekje delala pri banki ali v IT podjetju. Konec koncev je zvezda. Ampak, če greste v to smer, jo vzemite s strani nekoga, ki je že več let internetna zvezda: poiščite službo ali vodite drugo ustrezno podjetje, da boste denar vložili v žep, da boste lahko izpolnjevali svoje obveznosti. Naučil sem se težko, vendar sem se naučil. Ljudje pričakujejo, da sem bogat. Rekli so mi na obraz, in oni niso želeli verjeti, ko rečem, da nisem. Ampak samo uživaj v zabavi; ali bova?

Prav tako se glasi: Will Spotify za Windows Phone tranzit do Windows 10 Mobile?

Tudi v živahnih gospodarstvih je prav tako slabo. Preberi to:

Platforme, kot je YouTube, odražajo razkorak v bogastvu ameriškega gospodarstva in je del YouTube-jevega "srednjega razreda" pogosto vsakodnevno spopadanje s kognitivno disonanco celotnega komentarja in prazno denarnico.

Velika dilema je, da "ljudje domnevajo, da ste preveč uspešni, da potrebujejo denar, in ste preveč ponosni, da bi jim drugače povedali". Pisatelj članka deli svojo zgodbo:

Nihče ne ve tega bolje od mene. Imam 27 let in gradim spletno sledenje že 10 let, začenši z popularnim Livejournaljem, ki sem ga napisal v srednji šoli. Pred nekaj leti, ko sem se preselil v Los Angeles, sem prešel od samostojnega pisanja do ustvarjanja spletnih videoposnetkov. Kanal, ki ga imam z mojo najboljšo prijateljico Allison Raskin, Just Among Us, ima več kot pol milijona naročnikov in lačen bazo navijačev. Mi smo dvosmerni računalnik za ustvarjanje videoposnetkov. Ko ne izdelujemo in igrata v komični skici in nasvetu, pišemo epizode, se ukvarjamo s poslovnimi pogodbami in poslovanjem ter vodimo našo družbo Gallison, LLC, ki smo jo uradno registrirali pred približno mesecem.

In vendar, kljub temu uspehu, smo komaj strga. Allison in jaz zaslužimo od oglasov, ki se pred našimi video posnetki, samostojnim pisanjem in delujočimi koncerti ter blagovno znamko obravnava na YouTubu in Instagramu. Ampak to ni dovolj za življenje, njen pritok pa je nepredvidljiv. Naš kanal je v tem YouTubovem ne-man-landu: blagovne znamke menijo, da smo premajhni za sponzorje, vendar pa navijači menijo, da smo preveliki za donacije . Nikoli nisem imel več kot nekaj tisoč dolarjev na mojem bančnem računu hkrati. Moj račun Instagrama ima 340.000 privržencev, vendar v mojem življenju nikoli nisem ustvaril skupaj 340.000 $.

Victor Asemota ni navedel vira svoje statistike, vendar so zelo natančni. Med ljudmi, ki postanejo premožni, je 1% spletnih zvezd in zvezd. Tudi če številka ni ravno 1%, vam lahko zagotovim, da je blizu. Zelo blizu. Torej, če gledaš kariero v internetni slavi, bi jo vsaj morali obrniti na oborožene z dejstvi in ​​resničnostjo na tleh - in upajmo, da bomo našli pot okoli, pod, pod ali skozi vprašanja, ki jih to zadeva. Naj bo vaš uspeh.

Preberite tudi: Nokia 103 Review

Če imate čas, si morate sami prebrati članek: Bodite bogati ali umrite vloge: Žalostna ekonomija internetne slave (to je dolgo branje, zato zgrabite steklenico ali skodelico svoje najljubše pijače).

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here