Kako spremljati srčni utrip s svojim pametnim telefonom

Včeraj zjutraj sem bil skok v blog, ko sem naletel na zanimiv članek o All About Windows Phone, z naslovom, Galaxy S5 je prekleto, kako izmeriti srčni utrip s svojim Windows Phone.

Članek je vseboval aplikacijo z imenom Heart Rate, ki meri srčni utrip s kombinacijo stekla kamere in LED bliskavice. Postavite prst na oba in pritisnite gumb za začetek, da dosežete svoj srčni utrip. Zanimivo zanimivo, zato sem prenesla aplikacijo in jo vzela za spin.

Med sedenjem in počitkom sem izvedel več tekočin in imel pogostost 69-krat na minuto. Tukaj je posnetek zaslona:

Od malega, ki ga poznam, se normalni odmični srčni utrip za odrasle giblje od 60 do 100 bpm. Ljudje v odličnem fizičnem stanju (zlasti športniki) imajo lahko počivališče toplote 40 ur na minuto. Torej, 69bpm je precej dobra številka za počivajoč srčni utrip 40-letnega, ki je bil v preteklosti preveč lenatičen. Yipppeeee!

Znanost za njim

Rita je farmacevt, ki že nekaj časa uporablja takšne aplikacije in priča, da je zelo zanesljiva. Ima članek, Kako meriti srčni utrip na Galaxy S4, S3, HTC One, LG G2 in drugih telefonih, iz katerega sem izvlekel naslednje odlomke:

Metoda je v bistvu enaka kot Galaxy S5, le da uporablja kamero telefona namesto ločenega senzorja srčnega utripa. Ko utripa srce, se kapilari v prstih skrčijo in razširijo, kar povzroči spremembo v načinu, kako odražajo svetlobo. Proces se imenuje Photoplethysmography, če želite prebrati o tem.

Če osvetlite svetlo luč, kot je recimo LED-bliskavica vašega telefona, na vašem indeksu postane njegova tanka koža rahlo prozorna, zaradi česar se zaznajo kapilare in njihovo pulziranje. Zdaj, če imate fotoaparat v bližini, lahko s prstom vzamete videoposnetek in uporabite pameten algoritem za razlikovanje impulzov in s tem izračunajte srčni utrip. In kaj veste, imaš oba kamero in računsko moč v vašem pametnem telefonu!

No, no, no, očitno, kaj lahko naredi vaš Galaxy S5, lahko naredim tudi moj Lumia 1520. Pravzaprav lahko skoraj vse pametne telefone s fotoaparatom in bliskavico. Tehehehe. Ne vem! Kudos v Samsung, čeprav, da bi pritegnili pozornost vsakega posameznika na mobilno zdravje. Dober korak!

Preberite tudi: Motorola Moto G5 Plus Specifikacije & Cena

PS : Mimogrede, ko ste nazadnje preverili krvni tlak (BP)? Prosim, naredite potrebno. Ostani zdrav! In aplikacija ali brez aplikacije, se obrnite na redne zdravniške preglede.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here