Kako izboljšati življenjsko dobo baterije v napravi Android

Včasih je lahko nadležno, da vaš akumulator sokov odtehta v kratkem času. Morda se sprašujete, zakaj morate svoj pametni telefon Android priključiti v električno vtičnico večkrat na dan. Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi lahko baterija traja dlje. Nekateri izmed njih so zelo očitni in pogosti, vendar mnogi od nas še vedno napake in nato krivijo Android za naše napake [ seveda, Android je treba kriviti za visoko virov neučinkoviti, sicer uporabniki ne bi potrebovali te rešitve toliko - Editor ].

Upoštevajte naslednje nasvete:

  • Izklopite Bluetooth, če ga ne uporabljate: po prenosu datoteke prek povezave Bluetooth je zelo enostavno pozabiti, da ga izklopite. Poskrbite, da boste takoj izklopili, da boste izboljšali življenjsko dobo baterije.
  • Uporabite krajše zakasnitve zaslona: naredil sem to napako, ko sem bil nov uporabnik operacijskega sistema Android. Za približno dva meseca je bil moj časovni zamik na "Nikoli", kar pomeni, da zaslon sploh ne zastara. Večkrat, pustim teče ure, preden se spomnim, da je moj zaslon še vedno vklopljen. Zdaj uporabljam 30 sekund. Če želite spremeniti nastavitve časovnega zakasnitve zaslona, ​​pojdite na Nastavitve, Izberite zaslon, nato izberite »Zakasnitev zaslona« in izberite časovni okvir, v katerem ste v redu.
  • Zmanjšajte svetlost zaslona: svetlost zaslona je lahko zelo dober svinec, če ni ustrezno uporabljena. Poskrbite, da ohranite svetlost zaslona zmerno. Večina naprav Android, na katere sem lahko položila roke, imajo še vedno velik zaslon, čeprav se svetloba drastično zmanjša (zlasti med zaprtimi prostori). Večkrat se znajdemo, da povečujemo svetlost zaslona na prostem in pozabimo, da jo zmanjšamo, ko smo nazaj v zaprtih prostorih. To vam bo hitro izpraznilo vaš sok akumulatorja. Če želite zmanjšati svetlost zaslona, ​​v razdelku »Nastavitve« izberite »Prikaz«. in nato izberite »Brightness«.
  • Zmanjšaj pripombe: večina pripomočkov v napravi ima škodljive učinke na vašo baterijo. Običajno je dobra praksa, da uporabite samo najpomembnejše pripomočke. Nikoli ne skušajte dodati toliko pripomočkov naenkrat; izprazni baterijo in negativno vpliva na hitrost vaše naprave.
  • Izklopite Wifi, ko ne uporabljate: V moji tablični računalnik Wi-Fi porabi veliko baterije, še posebej, ko ga pozabim izklopiti. Dobra praksa je, da obdržite svoj Wifi, ko ga ne potrebujete.
  • Spremljajte svoje aplikacije: ena funkcija, ki jo imam rada za Android, je uporabnikova zmožnost, da preveri, ali se baterija uporablja v napravi. Lahko preverite, za katero aplikacijo ste pili sok. Ko odkrijete "grdo" aplikacijo za pitje sokov ali avtohtono funkcijo; potem se lahko odločite za uporabo te aplikacije manj pogosto. Pojdite na »Nastavitve«, izberite »O napravi / telefonu«. Izberite "baterijsko uporabo".
Preberite tudi: Molome za Nokia - delite slike in Video

Osebno sem nekoliko podaljšal življenjsko dobo baterije z izvajanjem zgornjih nasvetov. Obstaja veliko drugih nasvetov za varčevanje z energijo, ki so specifični za napravo. Kako drugače ste v napravi povečali ali shranjevali sok akumulatorja?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here