Kako se e-poštni računi vdirajo

Zvečer v ponedeljek, 16. julija 2012, sem prejela e-poštno sporočilo v mojem e-poštnem računu Yahoo na mojem blackberry-u. Bilo je iz "Yahoo!" in se glasilo takole:

Lažno lažno sporočilo, domnevno iz Yahoo!

Dragi kupec,

Ugotovili smo, da je bil vaš e-poštni račun Yahoo dostopen na več računalnikih in na različnih lokacijah. Predlagamo vam, da takoj nadgradite in zaščitite svoj račun, da bi se izognili prekinitvi.

Kliknite spodnjo povezavo, da posodobite in zaščitite svoj račun z našo novo varnostno posodobitvijo.
//mail.yahoo.com/secure=sign

Hvala vam.
Yahoo  ©.

Zdaj vem, da sem zaradi večjega števila aplikacij in naprav, ki jih uporabljam za brskanje po internetu, kriva za večkratno prijavo v svoje internetne račune. Še vedno sem bil sumljiv. Ker sem tudi takrat brskal po mojem prenosnem računalniku, sem se odločil, da preverim e-pošto v brskalniku za prenosni računalnik. Odprl sem ga in ponovno prebral, sum pa se je povečal. Zakaj bi Yahoo! pošljite mi to e-poštno sporočilo, ko sem se že prijavil preko mojega BlackBerrya?

Odločil sem se, da bom sledil tej povezavi, in to me je pripeljalo do strani, ki je bila ALMOST IDENTIČNA redni Yahoo! Stran za prijavo po e-pošti.

Nato sem preveril naslovno vrstico in videl ta naslov: " //sharonha.com/modules/yahoo.com/ "

Spletni naslov spletnega mesta z lažnim predstavljanjem.

Moji sumi so bili utemeljeni! To je bila spletno mesto z lažnim predstavljanjem, ki bi posnemal legitimne e-poštne račune, da bi preganjal ljudi, da bi se odrekli svojim prijavnim računom za e-poštni račun!

Ta krivi poskus sem lahko odkril, ker sem tech-zdrava pamet, in zelo sem se zavedam varnosti. Ampak pomislite na ogromno število rednih uporabnikov e-pošte, ki niso tehnično zdrava pamet! Takoj ko vidijo Yahoo! logotip, bi preprosto dali v svoje podatke za prijavo v račun. In ko je to storjeno, se lahko poljubijo tudi s svojimi poslovnimi poročili.

Prav tako se glasi: Cyanogen reborn: mobilni OS s strani uporabnikov, za uporabnike

Ko brskate po svetovnem spletu, bodite previdni pri prijavljanju. Obstaja veliko lažnih spletnih mest, ki posnemajo zakonite komercialne spletne strani (kot so Facebook, Yahoo !, Gmail, Ebay, Paypal itd.) In preganjajo osebam, da bi opustili osebne in finančne podatke za prijavo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here