Kako kopirati dokumente v napravo iOS iz računalnika

Prihaja iz ozadja Symbian, Windows Mobile in Android, kopiranje dokumentov iz osebnega računalnika na moje pametne telefone je bilo vedno preprost postopek. Svojo napravo priključim na računalnik s kablom USB, računalnik prepozna pametni telefon kot pogon in, presto lahko kopiram in prilepim ali povlečem in spustim datoteke.

iOS je drug kotel za ribe. Nima načina množičnega shranjevanja in nobenega datotečnega sistema. Pravzaprav je iOS vse o aplikacijah. Spomnim se, da je po tem, ko sem lansko leto dobil iPhone 3GS, bralec, ki mi je želel, mi je dal srečo, da mi je prinesel moje datoteke.

Čeprav potrebuje drugačno pot, ni mogoče prenašati datotek iz računalnika v napravo iOS. Metoda, ki jo bom navedel spodaj, se izogiba rešitvam v oblaku, kot sta DropBox in SugarSync. To je vse med vašo napravo iOS, kablom USB in računalnikom.

Prva lekcija za uporabo iOS-a je verjetno nekaj, kar sem že omenil zgoraj in ki jo bom ponovno ponavljal: vse o aplikacijah. Kot taka potrebujete aplikacijo, ki prepozna vrste datotek, ki jih želite kopirati.

Za pisarniške dokumente imate iWork, QuickOffice (moj najprimernejši) ali kateri koli od drugih razpoložljivih naslovov v trgovini App Store. Večina od njih pa so komercialne aplikacije, zato morate loviti malo, da bi našli brezplačne.

QuickOffice, ki je moja prednost, skrbi za Word, Excel, PowerPoint, besedilne in PDF datoteke. Namestite aplikacijo za dokumente po vaši izbiri, in sledite tem korakom:

  1. Povežite računalnik z iPad-jem prek kabla USB
  2. Zaženite iTunes na računalniku
  3. V razdelku Devices v levem meniju na iTunes izberite svojo napravo
  4. Kliknite kartico Aplikacije in se pomaknite na dno strani. Če imate v iPadu na voljo vse aplikacije, ki podpirajo skupno rabo datotek, bodo navedene v levem delu
  5. Kliknite aplikacijo in na desni strani boste videli seznam dokumentov za to aplikacijo na iPadu
  6. Če želite kopirati datoteko iz računalnika v iPad, jo preprosto povlecite in spustite na seznam dokumentov. Poleg tega lahko kliknete gumb Dodaj na dnu okna iTunes in poiščete datoteko v računalniku ter izberete datoteke, ki jih želite kopirati
  7. Datoteka bo kopirana v vaš iPad. Upoštevajte, da ga je mogoče ogledati in urediti samo iz aplikacije, na katero je bila kopirana
Prav tako se glasi: Nasvet: uporabite BIS skupaj z načrtom internetnega svežnja

Tukaj - relativno enostaven način kopiranja vaših ne-medijskih datotek (iTunes obravnava medije) iz računalnika na napravo iOS. Zdaj lahko na poti iščete (in uredite, če ima aplikacija za dokumente možnost urejanja). Uživajte!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here