Kako nadzirati procese v ozadju v sistemu Android

Sčasoma postane vaš pametni telefon počasen in preklapljanje med aplikacijami postane dolgočasno. Ena stvar, ki povzroča to, je število aplikacij, ki se izvajajo v ozadju. Obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite za izboljšanje stanja, ena od teh pa nadzoruje vaše ozadne procese in aplikacije.

Najboljši način za pridobitev nadzora nad vašimi procesi v ozadju je, da jih preverite z orodji, vgrajenimi v Android. Ti se razlikujejo glede na napravo. V nekaterih primerih boste morali omogočiti možnosti razvijalca. To lahko storite na več načinov, odvisno od naprave. Naslednji korak je ugotoviti, katere storitve se trenutno izvajajo. Za več naprav je to mogoče najti v nastavitvi, imenovani procesi ali procesna statistika. To je mogoče najti v nastavitvah> Možnosti razvijalca> Procesi.

Zdaj morate biti previdni, katere aplikacije se ustavite. Na primer, ne pošiljajte prstov v Googlove storitve ali v katero koli aplikacijo, ki se začne z Googlom. Če najdete katero koli drugo aplikacijo, na primer glasbene predvajalnike in aplikacije za glasnike, jih lahko izklopite. V vsakem primeru pa vam resnično ključne aplikacije ne bodo dovolile, da jih ustavite.

Zdaj, boste morda mislili, da je to lažje storiti z nalogo killer app. Vendar pa bodo nekateri trdili, da bo uporaba aplikacij za ubijanje nalog večja škoda kot dobra v smislu obdelave in življenjske dobe baterije. Ker je ena izmed težav, ki jih poskušate odpraviti, je, da aplikacije, ki se izvajajo v ozadju in odvajajo vire, je zelo nerazumno, da dodate še eno aplikacijo, ki jo je treba nenehno zagnati, da bi spremljali druge storitve in procese v ozadju v svojem telefonu. Poleg tega je morilec naloge, ki večkrat prisilno zapre aplikacijo v ozadju, skoraj gotovo, da boste bolj izpraznili baterijo. Morda bi bilo bolje, če ne namestite naloge ubijalca.

Prav tako se glasi: 3 stvari, ki jih mora Microsoft priti v nigerijski telefonski prostor

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here