Zgodovina se ponovi - razdrobljenost iz Symbianja v Android

Koliko izmed vas se spomnite Symbian UIQ, Symbian S60 in Symbian S80? To so bile tri veje operacijskega sistema Symbian nekaj let nazaj. Medtem ko so vsi Symbian v jedru, so bili drugačni glede zmogljivosti in uporabniškega vmesnika. Oh, Symbian S60 je imel še nekaj drobcev - S60 3rd Edition (funkcijski paket 1, funkcijski paket 2, paket funkcij 3) in S60 5. izdaja. Nora; prav?

Symbian je že nekaj let kritično kritiziral tovrstno razdrobljenost.

Neverjetno je, da je ta stopnja fragmentacije, kar zdaj najdemo z Android OS. Kot zadnje štetje imamo Android 1.6, Android 2.1, Android 2.2, Android 2.3 (in njegove različice). Zdaj, da bi stvari poslabšale, imamo Baiduov Yi (prilagojen iz Androida) in Amazonov po meri Android OS, ki proizvaja dve popolni veji ali vilicah stran od navadnega Android.

Bil sem eden tistih, ki je dejal, da se bo ta razdrobljenost dogajala na Androidu, čeprav sem za to vzel veliko težko.

Kako se bo razvijalska skupnost odzvala na to? Ali bodo potrošniki našli to razdrobljenost zmedeno? Kaj se zgodi, če se aplikacije, ki se izvajajo v standardnem sistemu Android, ne izvajajo v Yi ali Amazonovi meri po meri? Že obstajajo aplikacije, ki se izvajajo v napravah s sistemom Android 2.2, vendar ne njihovi partnerji 2.1.

Kaj misliš?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here