Zato ne smete spati poleg svojega mobilnega telefona

Polemika je obkrožila problem sevanja telefona, in to so učinki. Mnogi so trdili, da nima stranskih učinkov na ljudi - preberite, morda boste imeli zamenjavo misli. Da bi pokazali učinke sevanja telefona pri ljudeh, je pet zanimivih deklet iz šole na Danskem izvedlo zanimiv eksperiment. Rezultati tega poskusa so ustvarili veliko buzz med znanstveniki po vsem svetu.

Podobna semena smo posadili v dveh prostorih, na isti temperaturni ravni, oboje obrnili na sončno svetlobo in posipali enake količine vode. Na enem področju so postavili dva brezžična usmerjevalnika, ki so oddali isto vrsto sevanja kot mobilni telefon. Na drugem mestu je bila semena pustena rasti.

Po 12 dneh spremljanja je bilo ugotovljeno, da se kalitev semen poleg routerja ni povečala. Mnogi so bili mutirani ali mrtvi. Po drugi strani pa so rastline iz semen, ki so bile v prostoru brez sevanja, rasle in prišle zdravo. Kaj nam to pove?

Upoštevati moramo, da naši pripomočki oddajajo eno obliko sevanja ali drugega, zato ne smemo spati poleg njih. Tudi če ga boste morali poskusiti izklopiti. Nikoli ne poznate vzroka zgodnjih jutranjih glavobolov.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here