Tukaj je telefon, ki omogoča telefonske klice brez baterije

Telefonski klici so med najpomembnejšimi načini uporabe naših telefonov. Zato funkcija uporablja velik del akumulatorja telefona, še posebej, če veliko kličete. Kaj pa če je bil ustvarjen telefon, ki ne uporablja baterije? Kaj pa telefon, ki lahko opravlja telefonske klice brez baterije? Raziskovalec na univerzi v Washingtonu je ustvaril prototip takšne naprave. Če bo ta koncept oživel, bi se drastično spremenilo način uporabe naših telefonov za klice in opravljanje drugih nalog.

Ta prototip je ustvaril Joshua Smith, raziskovalec v Washingtonovem laboratoriju za računalništvo in elektrotehniko. G. Smith je že več let razvijal prototip, ki omogoča telefonske klice brez prisotnosti fizične baterije. Po mnenju gospoda Smitha se lahko tehnologija razvije in se je že začela ukvarjati, kar lahko prinese energijo iz okolice in signale brezžičnega prenosa, ki jih imenuje "Backscatter".

To tehnologijo so navdihnile ideje sovjetskih vohunov v času hladne vojne. Špijoni so uporabili posebne napake, ki so jih napajale določene radijske frekvence. Te frekvence so bile uporabljene tudi za prenos podatkov s postopkom zrcaljenja. Smith in njegova ekipa so ugotovili, kako ustvariti osnovno bazo, ki bi jo lahko vključili v sodobne celične stolpe z nadzorovanjem in optimizacijo procesa zrcaljenja z uporabo sodobne programske opreme. Zdaj je ekipa bolj osredotočena na komuniciranje prek telefonskih klicev brez akumulatorja, čeprav upajo, da najdejo način, kako bi tehnologija delovala za druge stvari.

Po poročilih je skupina že izvedla prvi telefonski klic z uporabo te tehnologije. Vendar pa je zdaj veliko omejitev. Kakovost zvoka na napravi je še vedno precej slaba, na primer. Prav tako je naprava še vedno analogna, kar pomeni, da govorjenje in poslušanje nista mogoča istočasno. Poleg tega naprava trenutno ne izgleda tako blizu telefona. Zdaj raziskovalna skupina ima veliko upanje za napravo. Upajmo, da bo prvi pametni telefon, ki bo opravljal telefonske klice brez baterije, sproščen.

Prav tako se glasi: Budget 4G Smartphone: Zopo Hero 2 specifikacije

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here