Evo, kako lahko vaš pametni kabl hacked z zvočnimi valovi

Raziskovalci na Univerzi v Michiganu so dokazali, da je mogoče pametni zvok z zvokom. Raziskovalna skupina je odkrila ranljivost, ki jim je omogočila daljinsko krmiljenje naprav prek svojih vgrajenih merilnikov pospeškov. Merilniki pospeška so vrsta senzorja, vgrajenega v pametne telefone, fitnes monitorje in celo samovozne avtomobile.

Kako je delovalo zvok Waves Hack

Skupina je zlomila zvočne valove iz zlonamernih glasbenih datotek pri 20 različnih merilnikih pospeška. Zvočni valovi so preplavili merilnike pospeška, da so mislili, da so pametni telefoni in FitBits v gibanju, medtem ko niso.

Ta trik je delal na več kot polovici preizkušenih naprav in raziskovalcem je omogočil, da naredijo veliko stvari z napravami. Na primer, raziskovalci so lahko na daljavo nadzorovali avtomobilsko igračo s povezano aplikacijo za pametne telefone. Prav tako je bil FitBit fitnes monitor opravljen za štetje korakov, medtem ko je bil postavljen na kraju samem.

Raziskovalna skupina je objavila članek, ki opisuje njihove poskuse in možne posledice. Eden od članov skupine, Kevin Fu, je dejal o odkritju:

"To je kot operna pevka, ki zadene beležko, da bi prekinila vinsko steklo, le v našem primeru lahko izgovorimo besede. To si lahko predstavljate kot glasbeni vir ".

Izgleda neškodljivo na površini, vendar je to odkritje potencialno nevarno. Hekerji lahko uporabljajo zvočne valove za daljinsko upravljanje vašega pametnega telefona in ukradejo vaše podatke. Tudi avtomobili, ki vozijo sami, bi bili zelo ranljivi za take napade. Proizvajalci pametnih telefonov in druge zadevne stranke bodo morali narediti nekaj sprememb programske in strojne opreme, da bi zaščitili pred takim načinom vdiranja.

Tudi branje: TECNO Y6 Specifikacije & Cena

Vir.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here