Kako zmanjšati porabo podatkov iPhone

IPhone ima veliko funkcij, ki nagibajo k porabi veliko podatkov, od Instagrama do Facebook-a do Osvežitve aplikacij v ozadju. Vendar lahko enostavno zmanjšate uporabo mobilnih podatkov na vašem iPhoneu. Tukaj je 10 nasvetov za zmanjšanje uporabe podatkov iPhone:

 1. Izklopite celične podatke, ko jih ne uporabljate.
 2. Prepričajte se, da lahko uporabljajo samo določene aplikacije. Pojdite v Nastavitve in izklopite podatke za aplikacije, ki jih ne želite uporabljati.
 3. Izklopite lokacijske storitve, ko jih ne potrebujete.
 4. Onemogoči osvežitev aplikacije za ozadje. Ta funkcija porabi podatke in baterijo. Če ga želite izklopiti, odprite Nastavitve> Splošno, poiščite Osvežitev aplikacije ozadje in nato izklopite izklop.
 5. Nastavite svoj iCloud, da uporablja samo WiFi za prenos datotek in podatkov.
 6. WiFi Assist vam pomaga pri krajih, kjer je omrežje WiFi slabo, z uporabo mobilnih podatkov. Če želite shraniti podatke, ga morate izklopiti. Odprite Settings> Cellular> WiFi Assist, nato pa ga izklopite.
 7. Aplikacija za pošto zaustavite, če delate v ozadju. Pojdite v Nastavitve> Pošta> Sporočila> Naložite oddaljene fotografije in jo izklopite.
 8. Izklopite samodejne posodobitve. To je zelo pomembno.
 9. Onemogočite uporabo mobilnih podatkov za Apple Music. Pojdite v Settings> Music> Cellular Data, nato pa ga izklopite.
 10. Pri skupni rabi slik poskrbite, da so slike slabše kakovosti, kot jih lahko naredite.

Poleg tega lahko pri uporabi aplikacij za družabne medije še vedno zmanjšate uporabo podatkov iPhone. Preizkusite naslednje:

 1. Vklopite nizko uporabo podatkov v WhatsApp. Odprite WhatsApp in pojdite na Settings> DataUsage> Low Data Usage, nato pa ga vklopite.
 2. V storitvi Facebook mobile pojdite na Več> Nastavitve> Nastavitve računa> Video posnetki in fotografije> Nastavitve videoposnetkov> Samodejno predvajanje. Sedaj izberite Nikoli samodejno predvajanje videoposnetkov ali Samo na brezžičnih omrežjih.
 3. V Instagramu pojdite na svoj profil in se dotaknite ikone zobnika. Nato pojdite na Mobilne podatke uporabe in vklopite možnost Uporabi manj podatkov.
 4. Odprite Twitter na svojem iPhone-u in pojdite na svoj profil. Nato se dotaknite ikone zobnika in nato tapnite Nastavitve. Nato pojdite na Podatke in izberite vklopljeno Samo uporabite WiFi ali Samodejno predvajajte videoposnetke.
 5. Za zmanjšanje uporabe podatkov uporabite način potovanja na SnapChat. Pojdite v svoj profil, nato pa tapnite ikono zobnika. Dotaknite se možnosti Upravljanje pod dodatnimi storitvami. Vklopite način potovanja.
Prav tako se glasi: Želite pametni telefon, primeren za vodo? Oglejte si tukaj

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here