Evo, kako ustvariti ZIP datoteko v MacOSu

Zip datoteke so datoteke, ki so bile stisnjene, da bi zmanjšale velikost datoteke, s čimer bi jih lažje naložili in prenesli. Uporabniki Mac morda želijo vedeti, kako uporabljati te datoteke za pošiljanje podatkov iz različnih razlogov. Zdaj, ko boste morali pošiljati velike količine podatkov, lahko to pomeni, da porabite dolge ure, ki je morda neprimerno, zato je treba narediti datoteko ZIP.

Ko stisnete te datoteke, postane lažje in hitrejše, da jih posredujete. To se naredi na dva načina: ali sistem zmanjša odvečne količine v datotekah, ki jih je mogoče pozneje ponovno ustvariti (stiskanje brez izgub) ali pa sistem popolnoma izloča nepotrebne dele. To je znano kot kompresija z izgubo in to pomeni, da vaše datoteke ne bodo enake kot prej. Stisnjene datoteke so pakirane v različne arhivske oblike, vključno z ZIP in RAR. Ko prenesete stisnjeno datoteko, boste morali izpisati vsebino ali jo razpakirati. Tukaj je, kako ustvariti datoteko ZIP na računalniku Mac:

MacOS ima vgrajeno orodje za stiskanje in praznjenje datotek. Zato je ustvarjanje datoteke ZIP na Macu precej preprosto. Če želite to narediti, najprej poiščite datoteko ali skupino datotek, ki jih želite stisniti. Za eno datoteko preprosto desno kliknite nanjo in izberite Stisni. Samodejno bo datoteka ZIP ustvarjena v isti mapi kot izvirnik, ki bo še vedno prisoten.

Če želite stisniti več datotek v datoteko ne ZIP, jih izberite, nato kliknite z desno miškino tipko in izberite možnost Stisni X, pri čemer je X število označenih elementov. Datoteka Arhiv bo prikazana v isti mapi kot izvirne datoteke.

Prav tako se glasi: zakaj bi morali dobiti tableto Bamboo D700

To je za ustvarjanje ZIP datoteke. Zdaj, če želite odpreti stisnjeno datoteko, je prav tako enostavno, kot ga ustvarite. Vse, kar morate storiti, je z desno miškino tipko kliknite datoteko ZIP, ki jo želite odpreti, nato pa se pomaknite nad možnost Open with. Nato izberite Achieve Utility ali tretji program za odzivanje, če ga imate. Samodejno MacOS ustvari novo mapo, ki vsebuje stisnjene datoteke na isti lokaciji kot izvirna datoteka.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here