Tukaj je nekaj nasvetov o varnosti taksija

Niso vsi lastni avtomobili. Toda vsi se moramo premikati, ne glede na to, ali gre za poslovanje ali užitek. Zato je javni prevoz zelo pomemben. Pomemben del tega javnega prevoza je taksi. Ne glede na to, ali gre za tradicionalno storitev taksija ali nove storitve (Uber, Taxify, Lyft in tako naprej), je pomembno biti previden glede vaše varnosti.

Tukaj je nekaj nasvetov o taksi varnosti, ki jih morate vedno zapomniti:

  1. Izkoristite parke: Če uporabljate tradicionalno storitev taksija, se prepričajte, da ste se vkrcali v park taksija. Na ta način si lahko ogledate znake in logotipe, da ugotovite, katera združenja pripada taksistu.
  2. Uporabite zaupanja vredne storitve: če vam je všeč sodobna storitev souporabe vozička, se prepričajte, da uporabljate pristne. Taksi storitve se vzpenjajo skoraj vsak dan, zato morate poznati pristne iz goljufij.
  3. Vedno sedite na hrbtni strani: to vam omogoča, da preprosto pustite avto v primeru predvidene škode.
  4. Ne poskušajte potovati ponoči: to je zato, ker oboroženi roparji in ugrabitelji ponavadi delujejo ponoči. Poleg tega bi taksistu lažje storil kaznivo dejanje, če bi bilo temno.
  5. Pošljite številko plošče na bližnjega: to je namenjeno dodatni varnostni previdnosti. V primeru, da se izgubite ali kaj drugega se zgodi, vam bodo družina in prijatelji lažje našli.
  6. Delite svojo lokacijo vedno: to je pomemben del vašega potovanja. Poskrbite, da bo kdo vedel, kje ste vedno.
  7. Vedno imeti kartico ATM kartico: to ni eden od običajnih nasvetov za varnost taksi. Toda nekateri taksisti bi vas lahko takoj pripeljali do bankomatov in vam oropali. V tem primeru prenesite ATM kartico z zelo malo denarja. Ko potrebujete več denarja za ta račun, lahko naredite prenos.
  8. Vedno bodite vljudni: veliko ljudi vstopi v taksije in se obnaša, kot da imajo svoj kraj. To bi lahko povzročilo resno premagovanje, odvisno od temperamenta voznika. To se je mogoče izogniti, če ste preprosto ak vljuden do voznika.
  9. Ohraniti stik z očmi: pri pogajanjih z voznikom vzdržujte stik z očmi. Večkrat, ko imajo druge motive, bi se skušali izogniti očesnemu stiku.
  10. Predaja: če vse gre proti jugu, medtem ko ste v taksiju, samo mirujte in se predajte. Ne borite se. Navsezadnje je vaše življenje pomembnejše od vaše lastnine.
Prav tako se glasi: Facebook začenja profil Guard v Indiji

Prosimo, dodajte še kakšne druge nasvete za varnost taksi, ki jih imate v razdelku »Komentarji«.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here