Je Apple dal mobilne inovacije nazaj vsaj 10 let?

Ewan MacLeod pozna svoje stvari. Je eden najbolj uglednih komentatorjev v mobilnem prostoru.

V nedavnem članku jasno kaže, kako močno nadzorovan model iOS ovira inovacije v prostoru za razvoj aplikacij za mobilne naprave. Tako kot jaz, on ne zanikuje lepega dela, ki ga je storil Apple, vendar hkrati lahko opozarja na resna vprašanja.

Citat od njega:

Bodimo jasni: Apple je opravil odlično delo. To je nesporno. Moja težava je, da je veliko mobilnega razmišljanja planeta vročeno enosistemskem ekosistemu.

Obstaja * toliko *, kar lahko narediš z iPhoneom. Moja frustracija je, da morate to storiti zaporedno. Ne morete se nič dotakniti ali spremeniti ničesar o izkušnji naprave. To zagotavlja poznano uporabniško izkušnjo za vse. Prav tako ne pomeni ničesar, če Apple tako ne.

Predstavlja jasne primere, kako nadomestni model, kot ga vidite na Symbian / Belle / Android / BlackBerry OSes, naredi boljše inovacije.

Zanimiva je tudi, da je sposoben presejati med pšenico in pleveto glede na prednosti in pomanjkljivosti različnih mobilnih platform. Na primer, pravi:

Tudi danes so možnosti pošiljanja sporočil BlackBerry (SMS, e-pošta, Twitter, Facebook, LinkedIn, GoogleTalk in seveda BBM) nič drugega. Če niste videli pravega sporočila BlackBerry v nezaželenih sporočilih, močno priporočam, da jo doživite - celo najcenejši £ 100 Curve 8520 bo naredil. Ko sem naporen dan z LOT dogaja, sporočila BlackBerry's, da se moj iPhone čutijo v prejšnjem stoletju.

To je tako v točki.

Preberite tudi: Asus VivoBook W202: Nizkocenovni prenosni računalnik s sistemom Windows 10 S

Bodite prepričani, da preberete članek Ewana, Ali je Apple vrnil mobilne inovacije do najmanj 10 let ?, in se vrnite sem, da bi razpravljali, če želite.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here