Polovica povezanih pametnih telefonov v Nigeriji je BlackBerry

Na tiskovni konferenci RIM včeraj je Robert Bose, direktor regionalnega direktorja za Bližnji vzhod in Afriko, govoril o tem, kako RIM počne v Afriki in zlasti v Nigeriji. Po podatkih Informa je 2 milijona od 4 milijonov pametnih telefonov, povezanih v Nigeriji, pametnih telefonov Blackberry. Govoril je o tem, kako je BlackBerry v Afriki najpomembnejši pametni telefon in poudaril, kako mobilni dostop odpira Afriko in Nigerijce, zlasti na internet. Rekel je, da so Nigerijci ljudje BlackBerry, ki izpolnjujejo svoje socialne potrebe prek storitve BBM.

Ko je zapustil oder, je Waldi Wepener, regionalni direktor - Vzhodna, srednja in zahodna Afrika, nastopil na odru in objavil razširitev svoje lokalne prisotnosti v Nigeriji. On je objavil prvo uradno trgovsko maloprodajno trgovino v sodelovanju s SLOT Nigeria. Prav tako je objavil 60 brezplačnih centrov za nadgradnjo programske opreme v Nigeriji, kjer uporabniki BB lahko vzamejo svojo napravo in brezplačno posodobijo svojo programsko opremo.

Na dogodku je bila napovedana tudi druga faza usposabljanja razvijalcev za razvoj za BlackBerry 10. Poleg tega je bilo napovedano, da je RIM tehnološki partner za teden mode v Lagosu.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here