Hacking: potiskanje mobilnega na svoje meje

Ljudje kričijo v svoj telefon iz različnih razlogov. Za mene je bil moj prvi poskus takih "hackscapade", ko sem pred 7 leti prenesel "kuhano" ROMS na moj HTC Universal. Sčasoma sem izgubil račun na število naprav, ki sem jih poskušal razširiti. Moj seznam vključuje:

 • Prenesel Debian Linux v Palm Treo 650
 • Cooked WM6 in Android ROMS na HTC TyTn II
 • Kuhane ROMS na nekaj drugih HTC telefonov, da ne morem spomniti svojih modelov
 • Jailbreaked iPod Touch, iPad, in v zadnjem času
 • Rooted moj dragi Toshiba uspevajo

Vsakdo, ki ima v lasti napravo, ki temelji na operacijskem sistemu Android, morda že vedo, da operacijski sistem Google zagotavlja izredno veliko svobode. Ne glede na to ljudje še vedno želijo kramljati svoje naprave, da podaljšajo svoje meje.

Zakaj?
Vprašanje je zdaj, zakaj ljudje hack svoje mobilne telefone? Kaj je vzrok za to nezaslišano nagnjenje in zasvojenost, da bi mobilne računalnike potisnili v svoje meje? Kakšne so prednosti pridobitve korenskega dostopa do vaše naprave?

Ljudje pravijo, da sta vedno dve kategoriji uporabnikov tehnologije; tiste, ki vzamejo in uporabljajo tehnologijo tako, kot jim je prinesel, brez vprašanj ali pritožb, in tistih, ki se želijo globoko spopasti v bistvo tega, kar se ponudi, in se želijo okrepiti z vsem, da bi izkoristili največ iz te tehnologije . To pravilo velja tudi za mobilne telefone. Množica uporabnikov je bila vedno drugačna od povprečnega uporabnika.

Preberite tudi: Kako oblikovati naprave na dotik, ki ne izgledajo in ne delujejo kot iPhone

Korenite Android Mobile

Korenovanje naprave Android vam omogoča neprimerljiv dostop do vseh vidikov naprave. Omogoča vam prenos ton aplikacij samo za root, potisnite strojno opremo na nove višine in v nekaterih napravah utripa tudi različne različice po meri, ki so prilagojene Androidu.

Android OS temelji na Linuxu. Nekdo je opisal Linux kot velik, slab, strašen računalniški operacijski sistem, ki so ga poznali samo ljudje z brado v vratu. Čeprav to ni več res, ljudje, kot je "Maddog", verjetno še vedno ustrezajo tej sliki. Aplikacijam v Androidu je potrebno dovoljenje za dostop do določenih delov Linuxa, in vse aplikacije nimajo tega posebnega "korenskega" dostopa. Deli, ki imajo omejen dostop, vključujejo bliskavico fotoaparata in možnost snemanja zaslona. Obstaja še vrsta drugih aplikacij, ki potrebujejo root dostop iz drugih razlogov, vendar je osnovna predpostavka enaka.

Kako se primerjate s sodobnimi napravami za iOS?

Koncept sam je identičen s tem, kar pridobi z koreninjenjem v Androidu. Jailbreaking iPad, iPhone ali iPod Touch odpira stvari, kot so uporaba aplikacij, ki niso odobrene proizvajalca ali spreminja videz in občutek uporabniškega vmesnika naprave. Android že to dovoljuje v zelo velikem obsegu privzeto. Spremembe v ozadju so enake. Veliko tega, kar lahko storite z zaporno napravo Apple, lahko že storite z napravo Android, vendar resnično odklenite vse, kar potrebujete za korenjenje. Omogočaš stvari, ki običajno nimajo dovoljenja root za njihovo namestitev.

Zakaj koren?
Pri iskanju po spletu sem ugotovil druge razloge, zaradi katerih ljudje korenijo svoje naprave s sistemom Android in sem si vzel čas za njihovo združitev:

 • Overclocking CPU naprave je precej preprost in precej varen zaradi številnih drugih aplikacij, vendar Android OS to ne dopušča.
 • Odstranitev nameščenega proizvajalca bloatware
 • Izboljšanje učinkovitosti s spreminjanjem jedra
 • Sposobnost slikanja posnetkov zaslona (zdaj domači v sistemu Android 4.0 ICS)
 • Uporaba aplikacij root samo
 • Nazadnje, zakoreninite svojo napravo, ker lahko!
Preberite tudi: Generacija pametnih telefonov in neumnih ljudi

Beseda previdnosti

Ker niste dovolili dostopa do računa superuserja, sta vas proizvajalec in vaš prevoznik v bistvu zaščitila pred delom, ki lahko spremeni sistem in ga naredi neuporabno. Vse kar je potrebno je en napačen pritisk na tipkovnico, da spremenite svojo sijočo novo napravo Android v plastično in kovinsko opeko brez povezave. Večkrat je to mogoče izterjati, vendar ne vedno.

Korenovanje vašega mobilnega telefona lahko odpre svet svobode in zabave, vendar upoštevajte, da korenite na lastno odgovornost.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here