GSM Customer Care: ocena

Skrb za stranke je verjetno najbolj sestavni del zagotavljanja storitev. Kot tak sem začel potovati, da bi ocenil novega ponudnika v naglici GSM, s čimer je Etisalat ocenil pristojnost pri zagotavljanju storitev za stranke v ozadju prevladujočih praks v industriji.

Bo pošteno oceniti tako hitro? Morda ne bo poštena primerjava, saj nimajo baze kupcev drugih (na tisoče v primerjavi z milijoni), ampak bom dal posnetek.

Pred vhodom v Etisalat sem Glo postal najvišji od vseh treh (kar ni tako visoka). Nimam določenih rezultatov, temveč sem temeljil na oceni odzivnega časa, kakovosti odziva in vljudnosti.

Pripadati k skrbi za stranke za vsa tri predhodna omrežja je nočna mora, da vsaj rečemo. Ponavadi se prosim, da ne bi imeli nobenega razloga, da bi se morali obrniti nanje, včasih pa neizogibno, kot je preveliko praskanje slabo izdelanih kartic za ponovno polnjenje.

Samo enkrat sem prišel do Gla 121, čez dan pa je bilo približno 50 klicev. Vsi drugi časi, do katerih sem prišel, so bili sredi noči! Ko sem končno prišel skozi vsak čas, sem bil zadržan povprečno 15 minut. Kakovost odziva je bil pošten, vendar se spominjam, ko sem nekoč poklicala, da se sprašuje o oglasu v dokumentih in skrbi za stranke, so dejali, da o tem ne vedo ničesar. Toda vljudnost je bila precej dobra.

Začel sem z Glo, ker sem preprosto postavil, nikoli nisem prišel do MTN na 180 in Zain na 111. Po klicu 180 in pritisku na številko, da bi me spravil v CC, povezava ne uspe. Enako velja za 111 na Zainu.

Prav tako se glasi: Glo Biiiig Dash je prenehal

Nazaj na Etisalat, klic 200 je bil vetrič. Prejel sem na mojem prvem mestu in sem bil v treh priložnostih, ki sem ga klical, posredoval predstavniku za stranke v povprečju 3 minute 30 sekund.

Odgovori so bili dobri, vendar predvsem iz učbenika in so bili podrobnosti, ki sem jih že vedel na svoji spletni strani. Na svoji spletni strani sem izvedel preiskavo o nekaterih izdelkih in predstavnik je bil dovolj prijazen, da mi je povedal, da ni vedela in se trudila, da bi informacije dobila od nadzornika. Bila je navdušena nad njenimi opravičili, ko informacije niso bile na voljo in me je vljudno prosila, da se pozanimam pozneje.

Na splošno je morda nekoliko prehitro, vendar ocenjujem Etisalat visoko na svojih storitvah za stranke z Glo second in MTN & Zain, ki se borijo za neskončno dno.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here