GSM zaračunavanje: Ali smo goljufali?

Kot nekdo, ki sovraži biti prevažen (kdo ne?), Mi včasih premišljuje, ali bi nas GSM podjetja morda pripeljala na vožnjo.

Nekoč smo enkrat pripravili plačilo N50 na minuto, da bi ostali v stiku z najbližjimi in opravljali poslovne transakcije. S prihodom Per Second Billing in nadaljnjim padcem tarif za klic (zaradi konkurence ali regulacije?) Se glasovni klici zdaj razlikujejo med N20 in N40, odvisno od načrta pogovorov s svojim prevoznikom in koga kličete (klicne cene so višje, ko ste pokličite zunaj vašega omrežja).

Če želite poiskati pot okoli izjemnih stopenj klicanja v druga omrežja, mnogi od nas zdaj prenašajo kartice SIM skoraj vseh omrežij in klice v ustrezno omrežje. Drugi preprosto obiščejo komercialni klicni center in plačajo N20 na minuto, medtem ko drugi še vedno iščejo CDMA, ki so relativno cenejši.

Lahko varno trdim, da mnogi Nigerijci ne poznajo tarif za klic, na katerih se nahajajo. V bistvu se zavedajo imena načrta, npr. XtraCool ali Classic Plus in vedo, da so klici znotraj omrežja cenejši. Toda zelo malo nas preveri, koliko nas dejansko zaračunava na klic.

Odločil sem se, da bom izvedel nekaj naključnih testov in ugotovil, da pri vseh omrežjih obstajajo razlike v obračunu. V mnogih primerih sem bil preobremenjen - na primer, na mojem MTN Xtra hladnem namesto 53 kobo sem na primer napolnil 56 kubo na sekundo. Presenetljivo je, da sem tudi opazil, da sem tudi podcenjen - na Etisalatu sem bil zaračunan za N29.50 namesto N30 za 60 sekundnega klica na 50 kobo na sekundo.

Prav tako se glasi: zakaj se zdi, da je Nigerija izgubila 5 milijonov mobilnih naročnikov

Torej, moje vprašanje je, kaj bi lahko bil vzrok za neredno oblikovanje cen?
Človeške ali računalniške glave? NCC, kje si?

Prosim vas, da izvlečete svinčnike in kalkulatorje ter opravite svoje naključne teste. Boste odkrili, koliko dejansko plačujete za ta klic in na koncu morda krtačite svoje matematične spretnosti!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here