Trava je bolj zelena na strani Android

Bil sem pravi Symbian / Belle evangelist. V svoji obrambi sem bil glasen in pogosto pripravljen, da v oči vidim ljudi, ki so napadli njegovo pomembnost. Toda nedavna serija (kar menim, da so) neumne napačne korake končno me je potisnila v sprejemanje naprave Android (Sony Xperia Pro).

Raziskoval sem Android OS in nekaj aplikacij, ki so na voljo na njem.

Poleg potrebe po večni pozornosti glede porabe podatkov bi rekel, da sem delirižno zadovoljna tako z napravo kot tudi z operacijskim sistemom (Android GingerBread), ki omogoča delovanje.

Nekaj, kar je takoj postalo očitno, ko sem prestopil na Android, je število kakovostnih aplikacij za skoraj vse, o čemer lahko razmišljate. Symbian ima veliko aplikacij v diferencialnih kategorijah. Prav. Toda raznolikost in kakovost aplikacij so me resnično zmešali.

Pogosto je življenjsko dejstvo, da mora biti vedno kompromis. Nekateri kompromisi vključujejo potrebo po strogem upravljanju porabe podatkov. Izklopili so podatke o ozadju in samodejno sinhronizirali VSE aplikacije (na krovu), ki imajo takšen objekt.

Ogledujem svoje podatke z orelskimi očmi, ker sem se prestrašil, kako Android lahko v 1GB Gigabyte izmeri podatke in datum! To je precej drugačen scenarij iz mojega starega Symbianja, kjer mi ni treba biti tako pozoren. Uporabljam aplikacije, kot so 3G WatchDog in Onavo, da bi spremljali, kaj munching moje podatke in po kakšni stopnji. »Podatki o mobilnih napravah« ostanejo izklopljeni, razen če jih posebej izberem. Veliko aplikacij za Android je podprto z oglasi. Če pustite vašo povezavo, je prepričan, da bodo podatki / datum hitro potekli!

Preberite tudi: Zdaj, ko Google poseduje QuickOffice

Večina aplikacij, ki jih je mogoče uporabiti za konfiguriranje, katere aplikacije Android lahko iščejo na spletu, morajo vašo napravo "zakoreniniti". To je smer, ki jo nočem vzeti.

Najbolj prijeten vidik moje nove izkušnje je enostavnost, s katero lahko opravim stvari, zlasti vnos podatkov na telefon.

Naprava je opremljena s tipkovnico strojne opreme, vendar sem bila tako navdušena s tipkovnico SwiftKey, da se še nisem dotaknil! Če imate telefon na dotik z zaslonom na dotik, naredite si uslugo. Namestite SwiftKey. To je kot ominipotentno, saj je psihično. Strojna tipkovnica na tem Sony Xperia Pro bi verjetno rjavila z zlorabo. SwiftKey / Touchscreen vse do konca!

Kot znana kronična aplikacija JUNKY sem bil zaposlen pri nameščanju, odstranjevanju in ocenjevanju aplikacij na platformi Android. Posebno se zahvaljujem Harryju Echemcu za njegovo nepremagljivo podporo in nasvete, pri tem pa mi roke umazam s to napravo Android.

Vse aplikacije, ki sem jih nameščala - do zdaj - so bili izven "Google Play". Medtem ko prepoznamo tveganje (in sem pripravljen nositi morebitne posledice), sem ugotovil, da je za mene (cene po podatkih) cenejše, da odprejo spletno mesto avtorjev aplikacije za neposredno prenašanje. Zato še nisem obiskal »Google Play« - dejavnost, ki jo razumem, je zelo
podatkovno intenzivno.

V nadaljevanju so aplikacije, ki sem jih namestil v Sony ExPeri Pro:

 1. ZDClock
 2. Super BackUp
 3. QuickPic
 4. SwiftKey
 5. ZDBox (švicarska vojska z rožnato funkcijo!)
 6. Hitre nastavitve
 7. HandyCalc (presenetil sem ta kalkulator)
 8. File Expert, Astro File Manager, ES File Manager
 9. GO kontakti
 10. MXPlayer Pro
 11. Angleški slovar Free (potrebuje bolj zmogljiv slovar / tezaver)
 12. ColorNote, Opomba EveryThing
 13. k9-Mail
 14. Onavo, 3G WatchDog
 15. Vsebina ClipBoard (raje za aNDClip, ker je brez oglasov)
  Pojdi Launcher
 16. SwiftKey 3 Beta (Go Keyboard se zdi dobro)
 17. Opera Mini / UC Mobile / QQ brskalnik
 18. FlipBoard (tega ne nameravam uporabljati - veliko)
 19. BarCode skener
 20. Dnevni menedžer
 21. 920 Urejevalnik besedil
 22. Internet DownLoad Manager
Preberite tudi: MTN začenja Challenge Developer Challenge

Nekatere programe, ki jih pogrešam SORELY iz sveta Symbian, je Kylom Projekt, čudovita aplikacija za outliner. V Androidu ni ekvivalenta (ColorNote / NoteEverything je blizu).

Kot beseda, sem šel lov na slovarje in slovarje. Ugotovil sem, da je Android nekoliko pomanjkljiv na tem področju. Kompromisi, kompromisi.

Aplikacije za upravljanje z denarjem, ki sem jih našel pri brisanju aplikacij, so preveč osnovni ali nad celovitimi. Še vedno iščete!

Definitivno bi rekel, da je trava bolj zelena in bolj razkošna
ta stran za Android!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here