Gorilla Glass pride kmalu v vaš avto

Slika: parkirajte svoj avto v soseski in stopite ven. Trenutek kasneje, nekateri otroci, ki se igrajo s kamni, streljajo en strel. Gbim: piha po zraku, udari vetrobransko steklo vašega avtomobila in se odklene. Majhne razpoke. Izkusiš šok. Mogoče celo bes. Kaj pa, če bi bilo mogoče uporabiti Gorilla Glass v avtomobilih?

Po nedavnem zagonu Gorilla Glass za nosljive materiale in strožji Gorilla Glass 5 je Corning objavila Gorilla Glass za avtomobile.

Tu so značilnosti, za katere trdijo, da ponuja Gorilla Glass za avtomobile:

  • Novo steklo je za tretjino lažje v primerjavi s steklom, ki se uporablja za običajna okna avtomobila. Manjša teža prispeva k boljši učinkovitosti porabe goriva, izboljšanemu pospeševanju avtomobila, manipulaciji in zaviranju.
  • Novo steklo je dvakrat strožje od klasičnega stekla; to pomeni do 50% manj razpok in zamenjav vetrobranskega stekla.
  • Gorilla Glass for Automotive ponuja trikrat boljšo optično jasnost in občutljivost na dotik. Uporablja se tudi na armaturni plošči.

Na CES 2017 je Corning predstavil prvi "konceptni avto" s steklom, športni avto Ford GT. Ford GT je tudi avto, ki ima več linij kode kot napredni jetni lovec. Avto ima novo lahno kaljeno steklo na vetrobranskem steklu, soncu in luči ter na celotni armaturni plošči. Športni avto Ford GT je prvi avtomobil, ki ima Corningov gorilski stekel. Pričakujemo, da bomo v prihodnosti videli več avtomobilov.

Ali je vredno dodatno gotovino?

Obstaja veliko ljudi, ki so imeli slabe izkušnje s svojimi pametnimi zasloni kljub prisotnosti Gorilla Glass. Morda ti ljudje dvomijo v resnično vrednost Gorilla Glass na avtomobile. Ali menite, da bo ta razvoj pomembno vplival na avtomobile? Seveda bo Gorilla Glass v avto povečal prodajno ceno avtomobila. Ali menite, da je vredno dodatnih dolarjev, ki jih morate plačati?

Prav tako se glasi: Opera Mini gre v domovino na telefonih Windows Mobile

PS : Ste opazili, kako se tehnologije, ki so bile prvič nameščene v mobilnih napravah, razširijo na avtomobile, domove in druga področja? To še enkrat poudarja, kako resnično je revolucionarna mobilna naprava.

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here