Google je zaskrbljen nad prevlado Samsungove domene. Nekdo reci Tizen!

To je vse vznemirljivo, dragi fr4iends. Včeraj sem zapisal, da je včerajšnja novica o mobilni napravi bila objavo Firefox OS (zdaj se je Sony pridružil klubu Firefox) in napoved, da Samsung nadomešča Bada OS z odprtokodnim operacijskim sistemom Tizen OS. Rekel sem, da je Samsung potreboval Tizen kot varnost in nekaj, s čimer bi se lahko vrnil. Tukaj je odlomek iz članka Wall Street Journal:

Vodstvo Google skrbi, da je Samsung postal tako velik - južnokorejsko podjetje prodaja približno 40% pripomočkov, ki uporabljajo Googlovo programsko opremo Android, da bi lahko svoje mišice preoblikovali, da bi se ponovno pogajali o njihovem dogovoru in so jedli v dobičkonosen mobilni oglasni dejavnosti Google, je dejal.

Očitno je, da uspeh Sasmunga z Androidom ni dober novica za Google, zlasti ker Samsung skoraj postane sinonim za Android. Googlov nakup proizvajalca strojne opreme, Motorola, je bil nekaj, kar je sprožilo valove med OEM-jevimi napravami Android. Proizvajalec, ki je velik kot Samsung, bi takoj začel pregledovati svoje dolgoročne načrte. Kot včeraj sem tweeted, Samsung ve, da ne more biti odvisen od Android za vedno. Razlog za Tizen OS. Načrt B. Ta načrt bi se lahko izplačal. V podjetju ni stalnih prijateljev.

Rekel sem, da bi s Samsungovo močjo v Androidu pretvorba odstotka svoje pametne baze na novi Tizen OS povzročil ogromne premike. Kot je Harry omenil tudi v komentarju, bi te velike premike vključevale tudi sam Android. Zdi se, da se bo to zagotovo zgodilo, če je res, da se Google pogovarja neprijetno, kako močan je Samsung postal v skupnosti Android.

Prav tako se glasi: Pozdravite prvi pametni telefon Windows 10 Mobile, ki bo uradno

Čeprav to nima možnosti, da bi se kdaj dogajalo, ali lahko na kratko in čisto za zabavo tega predstavljamo, kaj bi to pomenilo, če bi moral Samsung v celoti odseliti od operacijskega sistema Android in ga nadomestiti s Tizen OS? Kje bi bil Android brez Samsung? Ne; Ne igraj se s takšnimi idejami. Plus, kot sem rekel, se to verjetno ne bo zgodilo. Vsaj ne dolgo časa.

Ampak bi se bilo težko reči, da se je z uvedbo tekmovalnih platform letos lahko končno dosegel Android? Bi to?

V tem času nekdo reče, Tizen! Tizen! Tizen! Tizen! Tizen!

Novice preko

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here