Google poskuša ogledati rezultate iskanja videoposnetkov v šestih sekundah

Google je predstavil kratke video predoglede za rezultate iskanja. Zdaj, ko iščete videoposnetek z iskanjem v Googlu, dobite šest-sekundni predogled rezultatov za ta video, preden kliknete še naprej. Pred šestdesetim video formatom je bilo večinoma opazno v obliki oglasov. Trenutno se zdi, da je vsak videoposnetek na spletu mogoče vključiti v pregled pred šestimi sekundami. Google navaja, da morajo biti za to funkcijo na voljo tudi videoposnetki drugih gostiteljev, ki niso sami. Poleg tega je ta funkcija na voljo samo v mobilnih napravah.

Zdaj se predogled v šestih sekundah začenja najprej na Androidu. To funkcijo najdete v Google Chromu in drugih Googlovih aplikacijah. Zaenkrat je angleščina edini jezik, ki ga podpira, čeprav Google pravi, da je treba pozneje dodati druge jezike, saj se funkcija razširi po vsem svetu. Pričakuje se, da bo funkcija kmalu dosegla tudi naprave iOS.

Če želite, da je pregled pred šestimi sekundami uporabnikom bolj uporaben in da predogled šestih sekund ne bo le naključni del videoposnetka, Google uporabi strojno učenje. Videoposnetek, ki ga želite predvajati, je najprej analiziran temeljito, nato pa za predogled izbranih šest sekund, ki so najbolj reprezentativne. Upamo, da bo to pomagalo uporabnikom, da najdejo, kar iščejo bolj učinkovito.

Omeniti velja, da bo ta funkcija delovala le, če ste povezani v omrežje Wi-Fi, saj porabi veliko podatkov. Konec koncev, v bistvu gledate videoposnetke, tudi če so dolge šest sekund. Toda, če želite, lahko v mobilnih omrežjih omogočite šest-sekundne predoglede. Prav tako lahko onemogočite gledanje predogledov. Vse kar morate storiti je, da odprete aplikacijo Google Chrome za Android ali samo Googlovo aplikacijo in tapnite Nastavitve. Tam boste lahko onemogočili video predogled

Preberite tudi: Blu in Cyanogen team proti Google

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here