Google sprosti pričakovan Chrome OS do četrtega četrtletja 2010

Ja, zdaj je uradno; bo precej podkrepljen Chrome OS izdan proizvajalcem in v naravi okoli četrtega četrtletja tega leta. Google podpredsednik Sundar Pichai je to napovedal na forumu COMPUTEX Cloud Computing. Ta računalniški forum za oblak je predstavljal vodstvene delavce iz Googlovih, ARM in Quanta računalnikov.

Chrome OS bo na začetku zasnovan tako, da bo deloval na prenosnih računalnikih in drugih mobilnih napravah, namesto da bi bili v celoti razsvetljeni namizni računalniki in prenosni računalniki. Pričakuje se, da bo tekmoval z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 7 in drugimi operacijskimi sistemi.

Certificiranje s strani podjetja je namenjeno zagotavljanju, da oblikovalci strojne opreme ustvarijo kakovostno napravo za uporabnike. Chrome OS bo omejil določeno prilagoditev, na primer uporabniške vmesnike, da bi najprej ohranil eno samo uporabniško izkušnjo v vseh svojih OS-jevih. To je podobno temu, kar Microsoft počne s svojim operacijskim sistemom Windows 7.

Hram Spletne trgovine Chrome se hkrati odpre, tako da lahko posamezniki prenesejo spletne aplikacije, ki jih je mogoče nato namestiti v napravo Chrome. " Za Chrome OS smo v letošnjem letu osredotočeni na prenosne računalnike ", je dejal podpredsednik Googla na Computexu.

Seveda je novica dobrodošla, saj je ena od značilnosti operacijskega sistema Chrome OS hitra. V primerjavi z operacijskim sistemom Windows 7, ki potrebuje nekaj minut za zagon, se Chrome pričakuje, da se bo zagnal v nekaj sekundah. Operacijski sistem je zelo redek in bi se močno zanašal na računalništvo v oblaku in spletne aplikacije, zato se sprašuje, ali sama OS Chrome ne bo tekmovala z operacijskim sistemom Google Android OS. Kot je zdaj, lahko vidite Android, ki se izvaja v napravah Mobile, vključno s telefoni, računalniki tabličnega računalnika in celo prenosniki. Z drugimi besedami, Chrome in Android se bosta borili za isto nišo.

Prav tako se glasi: BlackBerry ne bo naredil proračunskih pametnih telefonov

Ko je vprašal ta ustrezna vprašanja o razpravi Chrome in Android, je gospod Pichai dejal, da bo "zagotavljanje odprtokodnih platform omogočilo trgu najboljšo odločenost o tem, kateri operacijski sistem bo najbolje deloval na množičnem trgu ". Android je vzel resno; zato bo zanimivo videti, kako se bo razvijal Chrome OS.

Za zdaj bomo počakali in videli, ali bo Chrome OS dala Microsoftu ali Appleu resničen izziv, ko bo na voljo v četrtem četrtletju tega leta.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here