Google je kupil Motorola za več kot patentov

Prejšnji mesec je novica o prevzemu družbe Motorola, ki jo je prevzela družba Motorola, pospešila mobilno industrijo. Seveda je zelo hitro nekaj apologistov navdušeno povedal, da je bil nakup o patentih v Motorolaovi mucki. Nisem mislil tako.

No, njen uradni zdaj. Tukaj so besede predsednika Googla, Eric Schmidt:

"To smo naredili več kot le patenti. Pravzaprav verjamemo, da ima ekipa Motorola nekaj prijetnih izdelkov, "in dodal, da" smo navdušeni, da imamo linijo izdelkov, da uporabimo blagovno znamko Motorola, arhitekturo izdelka, inženirje. Ti fantje so izumili RAZR. Dobro jih poznamo, ker so uporabniki Google Apps. "

Vir

Dajte fantje, ves ta denar samo za patente? To se ne bo zgodilo. Google je vedno imel svoje oči na strojni opremi, zdaj pa imajo svoje roke na njem.

Medtem ko so partnerji iz programa Android javno povedali, da so zadovoljni z nakupom, menim, da je le PR. V resnici so se stvari bistveno spremenile.

Za eno, korejska vlada je nedavno omenila, da načrtuje razvoj mobilnega operacijskega sistema, ki bo tekmoval Android s podporo Samsung in LG.

Drugič, kitajski iskalnik Baidu (ki dominira na kitajskem iskalnem trgu) je uvedel svoj mobilni operacijski sistem, imenovan Yi. Baidu Yi je modifikacija operacijskega sistema Android in ponuja druge možnosti za vgrajene Googlove storitve Android.

Acer je tudi javno objavil, da je pridobitev Motorola blagoslov za Microsoft. Kot sem domneval, bi morali OEM zdaj resno razmisliti o naložbah v smeri WindowsPhone.

Prav tako se glasi: Zakaj še vedno ljubim svojo Nokia

Samsung že ima Bada OS, ki ga trdi trdi na trgu in se lahko vedno znova zaustavi.

Na koncu bo vse to vidno. Mobilna industrija je zelo nestanovitna. Kot pravi slaven, pričakujte nepričakovano .

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here