Google, Microsoft, Uber, Apple odpove prepoved imigracije ZDA

Morda ste slišali prepoved priseljevanja predsednika Donalda Trumpa v Združenih državah Amerike. No, tu je stvar: prepoved ne sedi dobro z milijoni ljudi. Dejansko je sprožila proteste po vseh državah. Tehnična industrija je eden glavnih sektorjev, ki vpliva na to prepoved priseljevanja v ZDA. Oškodovane stranke so se proti prepovedi izrekle.

Tu je nekaj vpogleda v to, kako prepoved priseljevanja vpliva na tehnološka podjetja. Vzemi Google na primer. Google je eno največjih tehnoloških podjetij na svetu in ima zaposlene iz vsega sveta. Ta prepoved bi negativno vplivala na člane svoje delovne sile, ki niso državljani ZDA, saj bi to pomenilo, da morajo oditi. Samoumevno je, da bi to resno vplivalo na Googlove operacije, ne le v ZDA, temveč po vsem svetu.

Poleg tega je Google samo eno od mnogih tehnoloških podjetij, na katere vpliva ta prepoved. Microsoft, Apple, Uber, Tesla Motors, vi ga imenujemo - vsi so bili zadeti. Konec koncev, veliko število njihovih delavcev ni državljanov ZDA. Tudi ta podjetja veliko svojih talentov črpa iz tujine. No, tehnološka podjetja so svoja čustva poznala v zvezi s tem; Verjemi mi, razjezeni so. Elon Musk, predsednik uprave Tesla Motors, je izjavil, da to ni najboljši način za reševanje izzivov države. No, prav je; mnogi ljudje, ki jih ta prepoved bankovcev prizadene, so podporniki ZDA.

Generalni pravnik Microsofta Brad Smith je izjavil, da bo družba svojim zaposlenim, ki jih je prizadela prepoved priseljevanja, nudila pravno svetovanje in pomoč. CEO Microsoft, Satya Nadella, ki je sam priseljenec, je obljubil, da se bo družba "še naprej zavzemala za to pomembno temo". Apple CEO Tim Cook je medtem izjavil, da "Apple ne bi obstajal brez priseljevanja". Tako res, g. Cook. Tako res.

Prav tako se glasi: Kakšno bi bilo življenje v letu 2015 brez takojšnjega sporočanja?

Medtem so na ulice na tisoče Google zaposlenih protestirali proti prepovedi priseljevanja. Google CEO Sundar Pichai in soustanovitelj Sergey Brin (mimogrede priseljenci) sta se udeležila protesta, oba moškega pa sta izrazila zaskrbljenost nad tem vprašanjem. Prepoved odjemanja vpliva na več kot 187 zaposlenih v podjetju. Vendar je Sundar Pichai naročil vsem zaposlenim, ki so v tujini, da se takoj vrnejo.

Tehnični velikani so govorili.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here