Google Tiskanje v oblaku vam omogoča neposredno tiskanje s pametnega telefona

Ustvarite, uredite in shranite lahko dokumente v pametnem telefonu. V preteklih časih pa niste mogli natisniti svojega dokumenta, če ga nekako ne dobite na računalnik ali bliskovni pogon. To se je zdaj spremenilo. Zahvaljujoč Google Tiskanju v oblaku lahko dokumente natisnete neposredno s pametnega telefona.

Google Tiskanje v oblaku deluje na vseh tiskalnikih, ki se lahko povežejo s spletom. Nastavitev je lahko rahlo zapletena, vendar ko jo dobite za delo, jo je enostavno vzdrževati. Če vaša naprava deluje s sistemom Android 4.4 KitKat ali več, potem že imate nameščen Google Tiskanje v oblaku. Pojdite v Settings> System, da preverite. Preprosto odprite možnost z možnostmi, če želite vklopiti tiskalnik Cloud Print. Upoštevajte, da ima vsaka naprava svoj lastni vmesnik, nekatere pa morda ne bodo enake na različnih telefonih. Če vaša naprava nima tiskanja v oblaku, jo lahko prenesete iz trgovine Google Play.

Nastavite tiskalnik za Google Tiskanje v oblaku

Ko aktivirate Tiskanje v oblaku, tapnite Add Printer (Dodaj tiskalnik). To bi vas pripeljalo do strani za prijavo v Googlu, če se prej niste prijavili. Če imate, boste usmerjeni na spletno stran Cloud Print. Upoštevajte navodila, opisana na strani vašega tiskalnika, ne glede na to, ali je povezana z oblakom ali ne. Ko končate postopek, boste prejeli sporočilo, da lahko uporabite svoj tiskalnik, ko ste prijavljeni v ta račun.

Zdaj, ko boste morali natisniti dokument, se pomaknite do datoteke v upravitelju datotek in kliknite Možnosti. Če običajno dobite možnosti za preimenovanje, ogled podrobnosti, brisanje ali skupno rabo, boste videli možnost Print. Cloud Print podpira naslednje vrste datotek: pdf, jpg, jpeg, docx, ods, xls, xlsx, ppt, odp, txt, doc in xps.

Prav tako se glasi: so plačani za mobilne aplikacije nujno boljše od brezplačnih aplikacij?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here