Pojdite v preteklost

Danes moram razmišljati o norosti in nečimrnosti človeštva. Kako sem to naredil? Pogledal sem paleto naprav, ki jih danes nosimo.

Pred štirimi leti smo želeli nositi eno napravo. Kričali smo "konvergenca". Zdaj smo kul, če nosimo več kot enega. In mi smo najnaprednejši, če imamo telefon, pametni telefon in tablično tabelo. Poznam tudi tiste, ki imajo poleg že omenjenih izumov tudi laptop v nahrbtniku.

Pred štirimi leti smo zavrgli pisalo. Zdaj postaja ponovno modna.

Pred štirimi leti so bile ogromne mobilne naprave opeke. Zdaj, večji, boljši. Te ogromne naprave, ki jih danes praznujemo, so se že pred petimi leti izogibale kot "opeke" in prevelike.

O tem sem počival malo in nekdo se je odzval s tem:

Nada. Te opeke so bile THICK in HEAVY. Ta opomba Im uporabo je tanek, večji zaslon. Bolj prijeten kot majhen enobarvni zaslon.

Močno, morda. Težko? Pa poglejmo. Nokia E90, ki je v letu 2007 (pred petimi leti) predstavljal veliko opeko mobilnega telefona, je tehtal 210 g. Najbližje naprave za opeke so nato Nokia E61i, ki stehtali 150g.

Upoštevajte, da je točka mojega mišljenja, da se vračamo na stvari, ki smo jih pred leti zapustili - večje, težke, pisalke in številne mobilne naprave, ne glede na to, kako so naprave razvrščene.

V letu 2012 original Galaxy Note tehta 178g. Ugani, kaj tehta Samsung Galaxy Tab 7.0 3100? 345g. Samo BlackBerry PlayBook WiFi tehta 425g. Nova opomba 10.1 tehta 600 g!

Preberite tudi: WordPress Za BlackBerry 10 ima težave z upraviteljem datotek

Toliko za mobilne naprave, ki so bili takrat težji.

Ahem, enobarvni zasloni pred štirimi leti? 2008? Mislim, da ne. Leta 2008 so bili mobilni telefoni z enobarvnimi zasloni funkcijski telefoni na najnižjem nivoju lestve. Leta 2008 je imel E90 Communicator 4, 0-palčni, 800 x 352 pikslov, 16 milijonov barvnih zaslonov.

Resnica je, da gremo v polni krog na isti poti, ki smo jo pred leti zapustili. Da; današnje naprave so veliko močnejše in bolj prijazne za uporabo. So tanjši, vendar daleč dlje in širše. Gotovo so večji.

In seveda je čudno, da si lahko ogledate nekoga, ki nosi približno 4, 7-palčni pametni telefon, 5, 3-palčni tablični računalnik ali 7/10-palčni tablični računalnik, plus netbook ali prenosni računalnik v vlečnem vozičku? Da; malce malo gremo navzdol.

Ne; Ne smem predlagati, da trpimo zaradi norosti. Trpljenje? Ne; uživamo v vsaki minuti.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here