Glo-jeva "lažna" storitev za pomoč strankam BlackBerry

Že nekaj časa uporabljam svojo internetno storitev GLO blackberry, in če obstaja kaj česar so njihovi službe za skrb za stranke skrbi, je LYING in DECEPTION.

Včeraj (29. avgusta) sem od 19. ure imela prekinitev BIS-a, mislil sem, da je to ena od teh omrežnih problemov, zato nisem pokvaril klicati 333. Ko sem ponovno preveril okoli 22:00, sem še vedno imel GSM. Pravkar sem šla v posteljo in mislila, da bo vse pred zoro.

ALAS !! Prevaril sem se. Poklicala sem svojega prijatelja, ki dela na GLO, da potrdi, če je njihov kabel Glo One ponovno premeščen (to je ena od največjih LIES, ki jih slišimo od njih). Potrdila mi je, da je vse v redu in da bi moral pokličem telefonsko linijo za pomoč BlackBerry 333).

Ko kličem 333, je CCO (skrbnik za stranke) prosil za podrobnosti in številko telefona. Prav tako sem ji povedal, da uporabljam krivuljo 8250. Priporočala je trdo resetiranje in odklop vseh povezav. Odgovoril sem, da sem že storil te stvari.

In DA se je začela prevara. Povedala je, da mora storiti naslednje: 'Pojdi na MOŽNOSTI »NAPREDNE MOŽNOSTI» STORITVENA KNJIGA in pritisnite ALT (bp ...) Sedaj ne morem zapomniti kod »Upravljanje povezav» Naredite trdi reset.

Vse sem naredil in nič se ni zgodilo. Še vedno imam GSM. Odločil sem se, da se ne pokličem, ker nisem imel več časa zapravljati s svojimi službami za skrb za stranke, ki so plačani, da odkrijejo laži naročnikom.

Zakaj nam samo povejte (naročnike), da je vaše omrežje manj? Zakaj ne bi nam povedali, da so vaši strežniki padli? Zakaj tvorijo "dejavnosti"? Zakaj se počutimo, kot da je napaka vedno iz telefona BlackBerry?

Prosimo, preberite tudi: 12 Ford Figos za zagrabitev v Lumia Christmas Promo

Bolan sem in utrujen od storitve LYING in DECEPTIVE GLO Blackberry Customer Service.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here