GloMobile podatkovni obračun: Kaj je Amiss?

Pred tremi (3) dnevi sem od naročnika prejela naslednjo pošto na dan paketa GloMobile za "hitri internet" (od 9.00 do 21.00 z mesečnimi podatki 2 GB):

Gospod,

Imam težave z Glo. Mislim, da me resno preobremenijo.

Prejšnji teden je bila moja linija blokirana in ko sem jih poklicala, sta rekla, da sem presegla mejo in si morala ponovno naložiti približno N6, 000 (to je znesek za dan). Istega četrtka sem ponovno naložil N6.300 in linija je bila obnovljena.

Včeraj je bila linija ponovno blokirana in sem poklicala in rekli so mi, da je to, ker sem presegel mejo za približno N4, 000. Včeraj zvečer sem natovoril N5000.

Danes zjutraj se je vrnila črta in ko sem jih poklical, da bi ugotovili, koliko sem imel na vrsti, so mi povedali, da sem očistil prejšnji račun in imela približno N900 presežek za brskanje.

Torej, sem se odločil čakati do 15. pred nalaganjem mesečne najemnine. Ampak seveda, da "upravlja" N900 na progi do morda jutri. Po brskanju po približno dveh urah sem ponovno izklopil SIM in jih poklical in rekli so, da imam približno N600 plus na mojem liniju. Prebral sem še nekaj in prenesel nekaj približno 6, 2mb, nato sem odklopil in zaprl.

Ta večer sem poskušal brskati, vendar je bila linija ponovno blokirana. Ko sem poklical, so rekli, da sem presegel svojo mejo za približno N3.500!

Sumim, da gre za igro. Njihova uporaba sledilca ne deluje - pokazal mi je isto stvar od začetka februarja (količina kilobajtov, ki sem vam jih poslal enkrat za potrditev).

Kaj lahko storim glede tega? Jaz sem že razmišljal, da bi jo v celoti raztrgal.

Upoštevajte, da bi pisatelj 6, 2mb (pri 5kobo na kb) prevedel na N310.00 le, če bi bil sistem za obračun Glo pravilno deloval. Toda iz kreditnega salda N600 je ta naročnik priskrbel bremenitev N3.500! Res super. In ali ni tako preprosto, da GloMobileov spletni uporabniški sledilnik tudi ne deluje.

Prav tako se glasi: Pregledovalec Nokia N9 pregleda

Mimogrede, to je v skladu z lastnimi izkušnjami s storitvijo Glo's HSI. Prijavil sem se kot uporabnik dnevnega paketa. V januarju mi ​​je GloMobile poslal račun v višini več kot 20.000. Prednost dvoma sem očistila in nato prešla na 24-urni paket. To je bilo februarja. Pred naslednjim obračunskim ciklom sem nakazal znesek N10.000, ki je poskrbel za dostop za mesec marec, čeprav še niso poslali mojega računa - in še vedno niso poslali tega računa do danes.

Poleg tega je bil sistem zaračunavanja storitev GloMobile dni dni na dan nedostopen, z navedenim razlogom pa se je nadaljevala nadgradnja sistema. Očitno je bilo več kot nadgradnja sistema. Ali pa je mogoče, da je nadgradnja zaskočila svoj sistem zaračunavanja?

Ponavadi GloMobile pošlje račun za prejšnji mesec, v prvih 12 dneh po mesecu. Danes je 13. in še nisem prejela nobenega zakona. Včeraj je moja linija nenadoma prekinjena. Ko sem poklical linijo za nego pogodbe Glo, mi je bilo povedano, da imam na svoji liniji izjemno N18.000!

Moji sodelavci na delovnem mestu so me prej opozorili na posledice, ki jih prinašajo Gloove pogodbene storitve, ki so skoraj podvržene njihovim dednim bradavam, ki bi jih raje umrli, kot pa, da bi jih odnesli v GloMobile. No, včeraj imam blage "te povedal ".

Od takrat sem odstranil kartico podatkov GloMobile iz mojega telefona in jo zamenjal s kartico SIM iz drugega omrežja. Kar se mene tiče, je Gloovo zaračunavanje nesprejemljivo. Očitno se dogaja nekaj narobe.

Preberite tudi: AdMob Report: iPhone, Symbian so Top Mobile Web pametne telefone

In utrujen sem, da sem padel. Ali ima kdo drug s podobnimi izkušnjami s storitvijo podatkov GloMobile?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here