Genesys ignorira tehnološke plamene na jugovzhodu

  • 3 Zagon Win 10000 USD Vsak na GenesysIGNITE 2017
  • Priče več kot 2000 udeležencev

Enugu, 15. december 2017 : Tehnologija je bila opredeljena kot močno orodje za odkup in preusmeritev gospodarstva Nigerije, zlasti jugovzhodne regije. To je soglasno stališče govorcev in panelistov na GenesysIGNITE 2017, ki velja za največjo letno konvergenco tehnoloških vozlišč in novih podjetij v regiji.

(LR): Chukwuemeka Fred Agbata Jnr. "CFA", ustanovitelj, CFAtech.ng; Mohammed Ibrahim Jega, ustanovitelj startup Arewa; Kingsley Eze, ustanovitelj, Genesys Tech Hub in Saidu Abdulahi, tech navdušenec, na dogodku GenesysIgnite, ki je potekal v petek, 15. decembra 2017 v državi Enugu v Nigeriji.

Začetni konvergenci GenesysIGNITE so v petek, 15. decembra 2017, v podjetju Genesys Tech Hub v sodelovanju s CFAtech.ng potekali v Enuguju; kjer so tri zagonska podjetja predstavljala ček, vreden 10.000 USD vsak po nastajajočem zmagovalcu na igrišču.

Sogovornika, ki je nastopil na dogodku epohe z več kot 2000 novoustanovitelji, ki so bili prisotni od Enugu, Abia, Uyo, Imo, Anambra, Delta, Ebonyi in drugih sosednjih držav, je senator Ken Nnamani, nekdanji predsednik senata Zvezne republike Nigerije, ponovila, da prihodnost Nigerije spada v digitalno gospodarstvo in bo postala vidna, če bo država pravilno oblikovala strategijo.

Senator Nnamani, ki je vodil dogodek, je poudaril potrebo po izobraževalnih ustanovah, zlasti na univerzah, da bi "tehnološko industrijo" hranili s kvalificirano delovno silo in diplomanti, primerni za namen. Prav tako je prislonil enkomije na Genesys za predvidevanje pri organizaciji dogodka, ki bi lahko prižgal premik v mislih med mladostniki "iz volilnega krogelnega polža, ki se dvigne na tehnološki razvoj v regiji".

"Kaj se Genesys poskuša vžgati na jugovzhodu in posebej v državi Enugu je super, tako da mladim ljudem odpremo oči do tehničnih motenj in priložnosti. Pomembno je, ker so naši ljudje genialni in če lahko uporabimo iznajdljivost v tehnološkem ekosistemu, lahko tekmemo s Silikonsko dolino. Čas je, da našo iznajdljivost preusmerimo od uničevanja glasovnic na volitvah in usmerimo moči k tehnologiji. "

Preberite tudi: Novi pametni telefoni HMD Nokia bodo natovorjeni z Androidom 8.0 Oreo

Medtem je Kingsley Eze, ustanovitelj in CEO Genesys Tech Hub, dejal, da je glavni cilj GenesysIGNITE razprava o najnovejših tehnoloških trendih, ki vplivajo na regije, in predlagati strategije za izkoriščanje prednosti v različnih sektorjih nigerijske ekonomije na splošno.

S tem dogodkom je dejal, da promovirajo tudi inovativne poslovne rešitve in ideje, ki se trenutno razširjajo v obliki novoustanovljenih podjetij v regiji in dosegajo vrhunske cilje za krepitev zmogljivosti in druge potrebe, da bi jim pomagali uspevati.

Minister za znanost in tehnologijo dr. Ogbonnaya Onu, ki je predstavil denarne nagrade Tutor Finder, PlayJoor in House of Uwe, je dejal, da je bilo skrajni čas, da so se razne raziskave in razvojni rezultati odvzeli iz polic na nigerijskih univerzah in se obrnili na komercialne izdelkov. Vsak narod, ki proizvaja strokovnjake za znanost in tehnologijo, je vedno zdravica sveta.

Genesys počne tisto, kar ima vlada v mislih glede razvoja mladih - izgradnje zmogljivosti, inkubacije, zagotavljanja tveganih kapitala. Povem vam, da bo Zvezno ministrstvo za znanost in tehnologijo podprlo to platformo, da bi mladim zagotovili prostor za izražanje in dodajanje vrednosti gospodarstvu. "

Dr. Onu je dodal, da ministrstvo prek Nacionalnega urada za pridobivanje in promocijo tehnologije (NOTAP) zvezna vlada obravnava vprašanja v zvezi s patentom in intelektualno lastnino kot sredstvom za zaščito naložb in idej mladih.

Chukwuemeka Fred Agbata Jnr., Ustanoviteljica CFAtech.ng, ki je vodila panelno sejo, je seznanila prisotne mlade, da je to vrsta dogodkov, ki so pomagali spodbuditi tehnološko revolucijo v drugih delih države in da so dolžni v celoti izkoristiti priložnosti, ki bodo sledile GenesysIGNITE 2017.

Prav tako se glasi: 2017 Kia Picanto je majhen, vendar si zasluži vašo pozornost

Profesor Umar Danbatta, izvršni podpredsednik komisije za komunikacije v Nigeriji (NCC), je digitalno inovacijo in razvoj povezal z digitalno pismenostjo, pri čemer je navedel, da se mora vlada približati strategiji "potegniti" s poudarkom na razvoju ustreznega pravnega okvira, aplikacije in lokalno vsebino.

"Program za digitalni dostop (DAP) izvaja regulator, da opremi srednje šole po vsej državi z internetno povezljivostjo. Koristilo je več kot 223 šol. Internetni oblaki so na voljo v Nigerijski univerzi in politehniki, da bi pospešili izboljšanje digitalne pismenosti in uporabe, "je povedal EVC z g. Tonyjem Ojobom, direktorjem javnih služb pri Komisiji.

GenesysIGNITE 2017 je postavil trdne temelje za razvoj tehnologije na jugovzhodnem in južnem delu jugovzhodne dežele države.

O GENESYSIGNITE

GenesysIGNITE je letna konvergenca za zagon jugovzhodne Evrope, ki skuša združiti mlade podjetnike / novoustanovljena podjetja in inovacijska vozlišča iz vseh delov jugovzhodne in južne regije. Za več informacij obiščite www.genesystechhub.com/genesys-ignite

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here