Game Changer: Google pridobi mobilnost Motorola

Mobilna industrija je tako nestabilna in dinamična, da vsak igralec naenkrat vrže v nekaj, kar spreminja igralno polje. To je točno tisto, kar je storil Google s prevzemom ponudnika pametnih telefonov Motorola Mobility za 12, 5 milijarde dolarjev.

Gospe in gospodje, to vse spremeni. Ponovno.

Tukaj je odlomek iz objave Larryja Page na uradnem Googlovem blogu:

Ta pridobitev ne bo spremenila naše zaveze, da bo Android odprta platforma. Motorola bo še naprej licenciral Android in Android bo ostal odprt. Motorola bomo vodili kot ločeno podjetje. Veliko partnerjev v strojni opremi je prispevalo k uspehu Androida in veselimo se, da bomo še naprej delali z vsemi, da bi zagotovili izjemne uporabniške izkušnje.

Kombinacija Googla in Motorola ne bo samo dopolnjevala Android, ampak bo tudi povečala konkurenco in ponudila potrošnikom pospešeno inovativnost, večjo izbiro in čudovite uporabniške izkušnje.

Nazadnje se Google pridruži ekskluzivnemu klubu podjetij, ki nadzorujejo konec programske opreme in strojne opreme svojih mobilnih izdelkov. Drugi vključujejo Apple (iOS), RIM (Blackberry), Samsung (Bada) in HP (WebOS). Nokia, ki je do sedaj del tega kluba do Symbian, pravzaprav zapušča klub z njihovim odlaganjem Symbian in Meego v korist WindowsPhone.

Vprašanja

Ali je Nokia naredila pravo izbiro, ki omogoča nadzor nad koncem programske opreme?

Kako se bodo odzvali drugi Android licence? HTC? Samsung? LG? Sony Ericsson?

Če je to prihodnost in mislim, da je to v veliki meri, potem bi se morda dejansko veselili Microsoftove pridobitve družbe Nokia nekega dne? Blasfemija? Morda. Toda, kot je Nokia, je bila Motorola nekoč največji svetovni mobilni prodajalec. Kdo bi mislil, da bi nekega dne na koncu končali v Googleovih žepih?

Preberite tudi: Trgovina v vašem BlackBerry za Samsung pametni telefon

Medtem je Android edina od tistih mobilnih platform, v katerih ima razvijalec zdaj nadzor nad strojno opremo in licence. Če bi bile vse ostale enake, bi to pomenilo boljše dneve za operacijski sistem Android - če drugi pridobitelji licence ne bodo panični in se bodo začeli iskati drugje. In kdo bi jih krivil, če bi to storili?

Še vedno se odvrnem od šoka te novice. Pomagaj mi, nekdo!

Preberite uradno izjavo: Supercharging Android: Google pridobi Motorola mobilnost

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here